måndag 27 december 2010

Day 26 – Your fears

Well, alla vet väl vad jag är rädd för? Jupp, maneter. Jag har skrivit djupt om min manetfobi tidigare, typ här. Jag har dragit Batman-paralleller tidigare, men det inlägget var shiiitlöjligt så det orkar jag inte länka till. Haha!

Jag vet inte varifrån min manetfobi kommer, men det var när min familj var i Danmark som den utvecklades på riktigt. De små kräken ligger ju i drivor i hamnar ibland (jag har hört ord som "manetsörja" och "manetsoppa" för att beskriva det, och frankly dör jag lite inombords varje gång någon säger det), och jag minns att jag inte ens vågade gå nära kanten av risk att se dem.

Sen på natten drömde jag att det låg maneter i drivor i hamnen, fast på land, och när jag äntligen nästan tagit mig därifrån så ligger plötsligt ÄRKEMANETEN framför mig, typ en meter i diameter är den, och jag tänker "jag kan hoppa över den och sen är jag fri", men då börjar den lilla fittan sväva och jag vaknar med ångest.

Det är typ enda gången någonsin jag inte vågat somna om efter en mardröm av rädsla för att den ska komma tillbaka. Det är möjligt att mardrömmarna jag har där maneter flyger eller växer på träd (jävla undermedvetna...) gör att jag blir lite mer rädd för dem än vad jag skulle vara om de bara höll sig i havet och jag höll mig på land, men vad ska man göra?

Jag hatar att man tänker att "äh, det är en manet, den fobin kommer knappast störa mig", men alla jävla TV-spel har ju typ minst en fucking manetbana man måste klara. Maneterna i Kingdom Hearts kan jag hantera, men faaan, den där jävla valen i Zelda? När det droppar maneter från taket helt utan förvarning!? Jag vill DÖ bara jag tänker på det! (Att man måste slåss mot en jättelik kuk på slutet gör visserligen inte saken bättre heller)

Kanske borde jag ha lite seriösa rädslor också, typ om framtiden, men det har jag inte. Det mesta verkar ordna sig för mig, utan just maneterna som man aldrig vet var man har. Du kanske är en manet? I så fall kan du lämna min blogg omedelbart, ditt slemmiga äckel!!!

Jag tror att det bästa för alla vore om jag slutade tänka på maneter nu och tittade lite på TV istället. Jag har en tendens att bli lite för paranoid om jag tänker på dem för länge.

True story.

Inga kommentarer: