tisdag 21 december 2010

Day 21 – Your job and/or schooling

Tja, for those of you who just tuned in så pluggar jag alltså biogeovetenskap. Det är en mycket spännande blandning av biologi och geovetenskap (blanding av geografi och geologi), och någonstans där tror jag att folk slutar lyssna när jag pratar om vad jag pluggar. Jag tycker i alla fall att det är intressant, och det är väl det viktigaste?

Förhoppningsvis ska det här leda till ett jobb inom miljövård någon gång i framtiden, gärna på någon nice organisation i stil med Greenpeace och WWF. De flesta slutar dock på något landsting eller någon kommun, och det känns faktiskt inte som det värsta som skulle kunna hända heller (men jag siktar större!).

Jag jobbar också. Vanligtvis jobbar jag som marknadsundersökare (jag har äntligen lärt mig att sluta säga telefonintervjuare!), vilket jag personligen tycker är ett fett chill jobb (kan vara för att jag jobbar på ett fett chill företag också, vem vet), men de flesta brukar reagera med "jaha, en sån där man ljuger för när de ringer" när man säger vad man jobbar med. Mog1, tycker jag, och hoppas att de får jobb som telefonförsäljare.

Nuuu jobbar jag tillfälligt som julkortssorterare på Posten. Egentligen sorterar jag allt möjligt, men de kallar det julkortssortering. Det är chill, även om det slutar med att jag kommer hem typ ett på natten. Och så har jag lyckats bli sjuk, och varit det alla dagar utom första dagen, så det suger lite. Men jag kämpar på, för jag är så vuxen av mig...

True story.

Inga kommentarer: