lördag 11 december 2010

Day 11 – Your siblings

Jag har, för er som missat det, en bror och en syster som båda är yngre än mig (ett respektive tre år). Min bror har dock inte fattat att han är yngre än mig, så hela mitt liv har jag tvingats bli jämförd med honom. "Åh, du vet att din bror hade alla rätt på det där provet", "är det din bror? Jaha, då har du mycket att leva upp till", och nu har den jäveln gått och köpt en lägenhet så jag är efter igen (well, jag flyttade hemifrån först iofs till London, men ändå).

Acksäll, i sitt mognaste ögonblick, leker Peter Pan.

Lyckligtvis behöver jag inte tävla med min syster på det sättet, eftersom det är så många år emellan oss. Det kan vara så att hon råkar ut för de där sakerna i och för sig, men det märker inte jag. Istället får jag vara mycket mer storasyster mot henne än mot Acksäll, vilket är trevligt som omväxling. Ibland klagar hon på att jag inte är mamma och inte har rätt att säga till om saker, men med tanke på alla gånger hon bett mig hämta henne mitt i natten har jag rätt att vara lite mammig också tycker jag.

Lisa fotar sig själv för typ fyra år sen.
Acksäll och jag är nog mer lika varandra än vad vi är lika Lisa. Hon är fruktansvärt social och blir skogstokig om hon måste vara utan sällskap i mer än tio minuter, och när hon har tråkigt gör hon gärna saker som är högljudda, typ springer upp och ner i trappen och skriker "HARRY, HARRY, WAKE UP!" och låtsas att hon är Dudley Dursley. Lisa har även lärt sig att posten inte kommer på söndagar från Harry Potter-filmerna. Acksäll och jag är lite mer att vi kan trivas med att glo på TV en hel kväll (ibland har vi filmkvällar ihop till och med), och har vi tråkigt slösurfar vi på internet. Och så samlar både jag och Acksäll på filmer och TV-serier, vilket Lisa drar nytta av mest hela tiden.

Trots det kommer vi alla tre väldigt bra överens, och har alltid gjort det. Vi kan prata om allt i stort sett, och jag skulle nog lätt säga att mina syskon är som mina bästa vänner. Mina syskon märker alltid när jag är på dåligt humör, och har en tendens att göra små grejer som gör det bättre utan att ens låtsas som det, som att stanna en extra stund på ens rum och prata skit, eller göra i ordning en nachotallrik åt en.

Världens bästa syskon helt enkelt!

True story.

Inga kommentarer: