tisdag 27 maj 2008

Men ärligt talat, det var skönt med ett dåligt svar

Kockis tror inte vi går i trean, men Kockis har felThe Last Supper. Den sista måltiden. Gymnasiet sista mat, by Kockis, of course. Det är galet, men så är det: vi är klara nu. Jag har egentligen dokumenterat när Zackrid intar nämnda måltid också, men på grund av hemlighetsstämplade anledningar får jag inte lägga ut bilden förrän imorgon. Jaja.

Det var mycket sista idag. Sista lektionen. Sista visdomsorden. Sista allt, liksom. Sista gången dörren slog igen bakom oss och vi gick över Statoil för att ta Röda Fasan hem, för sista gången, och man kan inte påpeka för få gånger hur otroligt nice det är att det var sista gången under gymnasiet. Det är slut nu.

Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad.


Världens bästa frågesportLektionerna var så odjupa att man inte kan annat än älska dem, frågesport på Kultur och idéhistorian. Jag och Zackrid var sena fyrtio minuter som sig bör och hann bara se genomgången, och sista frågan som ni ser här brevid. För Mr P är så jävla djup, och sedan läste han högt ur Mulle Meck bygger båtar och gav oss det djupa visdomsordet "där någonting slutar måste något annat ta vid", men vägrade erkänna att det var han som var vis.

Västerlandets vagga satt vi bara och snackade skit på, och blev dissade av lärarna. Allan blev överlycklig när Marcus kom in, sent såklart, och förkunnade att "WOOOAAHH, Sektorn är fulltalig!", för det måste man ju vara. Sedan dissade han oss förstås, men det är bara för att han tycker om oss.

Mr P läser högt ur Mulle Meck bygger båtarPå Staden och Framtiden - GYMNASIETS SISTA LEKTION - längtade vi nästan efter en Tung Tråkig Teorilektion, men fick världens bästa idé: vi ska jaga blottare. Jag ska agera lockbete, och de andra två ska glida runt med pinnar och hestlooken och vara beredda att slå dem, eller möjligen blotta sig tillbaka. "Det bästa vore ju om han försökte våldta dig", sa Marcus exalterat, "då skulle vi ju behöva våldta honom tilbaka!". Vi är så jävla bra.

Ja, jag är överdrivet glad, för tre jävla år är över, och sen ska man gå vidare med sitt liv och oroa sig för framtiden och sådär. Student idag, arbetslös imorgon - jobb på fredag. Vi var på Skolhagen och när en lärare hörde om mina framtidsplaner ("jobba hela sommaren, flytta till London och jobba i höst") blev hon jätteavundsjuk, och det slog mig att, ja, jävlar, folk har fan rätt att vara avundsjuka på mig för mitt liv ska bli så bra.

Om några timmar kommer Chriss och Trams. Först ska jag fika ytterligare en gång på Café Fåtöljen med Zackrid oc ägna mig åt lite shopping, för jag är fucking rik just nu.

That's enough of that shit.

Inga kommentarer: