måndag 30 april 2012

Dag 18 – En bok du blev besviken på

Den här är enkel. Så enkel.

Don't get me wrong: jag kunde inte lägga ifrån mig Hunger Games och Catching Fire. Jag jobbade med pappa när jag läste första boken (eller ja, pappa hade semester, men jag målade iaf), och spenderade mina kvartslånga raster med att läsa så mycket som möjligt i den boken (och då hade jag stannat uppe WAY too late och läst kvällen innan). Det är den enda bok jag läst när jag jobbat som målare, så det säger en del.

Och visst, de har massa flaws, men första och andra boken är ändå spännande, och själva hungerspelen är fett bra helt enkelt, så jag gillade dem. Det gör jag fortfarande, fast jag är mycket mer kritisk mot dem.

Men sista boken? Revolt/Mockingjay? SÅ besviken. SPOILERS NURÅ. För det första tyckte jag det var tråkigt att det inte var något hungerspel i boken (även om Collins gör ett rätt bra försök med alla booby traps de slåss mot i slutet), och sen tycker jag inte att hon är bra på att skriva en revolt. Det är inte bara Katniss som tar sig vatten över huvudet, utan även författaren: ploten blir helt enkelt för avancerad för henne. Hårt, men sant.

Dessutom hatar jag ju Katniss/Peeta with a fire, så just det gillade jag ju inte heller. Katniss borde vara en kick-ass singel istället! Eller möjligen bli ihop med Johanna, det hade jag varit helt okej med. Så just den biten gillade jag inte heller: över huvud taget ogillade jag typ de sista femtio sidorna av boken, från att de bombat ihjäl Prim och de. Den kändes väldigt hastigt sammansatt därefter tycker jag.

Så ja, Mockingjay var en besvikelse. However, om de tar sig stora friheter med den när de filmatiserar den (jag menar, hur bra var inte Hunger Games????), då tror jag de kan bli en film värd att se ändå. Speciellt om de castar Meryl Streep som Coin...

True story.

2 kommentarer:

Ch sa...

Ugh, jag tog mig inte ens igenom Mockingjay, den kändes urseg...

Ell sa...

Hahha, näe, jag fick verkligen tvinga mig. Inte alls som de första två!