tisdag 24 april 2012

Dag 12 – En bok som du brukade tycka om men inte gillar längre

Idag tänkte jag alltså prata om en bok som jag läste, tyckte var bra, läste om några år senare, och då inte tyckte var så bra. Det som är värt att notera är att omläsandet av boken var typ åtta år sedan, men att det här ändå är det bästa exemplet jag har på det. Kan tänka mig att jag skulle tycka den var ännu sämre om jag läste den idag, med andra ord...

Bildkälla: http://www.vidunge.se/
Hah, jag visste inte ens att det var en svensk författare. Jaja. Den handlar om en kille som handlar i ett dataspel, och sen måste han försöka ta sig ut därifrån. Utan att dö har jag för mig. Hans lillasyster dyker upp också, men hon spelar inte dataspel så det första hon gör är att lägga ifrån sig vapnet man får. Istället dyker det upp några fjärilar som guidar henne genom spelet.

Jag minns inte allt, det var som sagt länge sen, men när jag läste den första gången tyckte jag att den var ascool. Värsta coola ploten och asspännande handling och sådär. Sen när jag läste den igen var det liksom... "jaha?". Inte alls lika spännande. Det som jag mindes som fett spännande och otippade plot twists kändes inte alls lika kul andra gången.

Det var värsta besvikelsen i alla fall. Det är därför man inte ska läsa om alla böcker antar jag. :P

True story.

Inga kommentarer: