torsdag 19 april 2012

Dag 07 – Den mest underskattade boken

Först tänkte jag att det här skulle vara jättesvårt, men jag kom på att nej, det är det inte! Jag vet inte om den här boken är underskattad egentligen, men jag har fan inte hört någon förutom jag själv som läst den, så iaf i mina kretsar är den det:

Bildkälla: http://www.blogger.com
(Kul att när man googlar "Mess Jens Ganman" får man upp en bild på mig från första quidditch-SM. SKITFUL bild också. Tack, Google, verkligen.)

Jag hittade den här boken av en slump på en bokrea för en jävla massa år sedan, och tänkte "åh, en bok om SMS och pudelrock, den MÅSTE vara bra". Sen tog det ytterligare ett par år innan jag läste den, men jag hade fan rätt. Den var asbra!

Mess handlar om kortfattat om Johan och Rebeckas förhållande, vilket är ganska stormigt eftersom det är 12 års åldersskillnad. I boken träffas de aldrig (jag minns inte varför, de hade någon kris) utan skickar bara massa SMS. Min favoritdel är när Rebeckas SMSar sin bästa kompis som är upptagen med att ha sex med sin pojkvän, men ändå tar sig tid till att svara.

Det här är absolut inte allt Mess handlar om, för det är också en hyllning till 80-talsrocken (ja, ni fattar varför jag gillade den, va?). Johan hänger med sin kompis som spelar på en pizzeria och kollar på hans gig, och efter det spårar allting ur. Två psykotiska tvillingar stänger in en annan av Johans kompisar i en väska och lämnar honom på räcket på en bro, medan Johan och hans andra kompis hamnar på en bisarr fest mitt på Östermalm där Yngwie Malmsten helt random sitter och spelar gitarr.

Jag minns mest att allt som hände i den var hysteriskt, men skitkul, och så hatade karaktärerna Nirvana, vilket alltid är en bonus i mina ögon (OKEJDÅ det var den boken som fick mig att börja hata Nirvana. SSCHHH). Den står på min lista över böcker att läsa om i år.

Jag har inte läst något mer av Jens Ganman, men recensionerna av hans andra bok sa typ "inte alls lika bra som första" (och den handlar inte om pudelrock heller). Men Mess är iaf helt klart läsvärd. :D

True story.

1 kommentar:

hanna sa...

Jag har utmanat dig, du måste svara annars grinar jag!

http://hannamariefiddeli.blogg.se/2012/april/11-fragor-utmaning.html