onsdag 1 oktober 2008

Take your Oyster card, and shove it up your ***hole...

Den dumma bilden fick inte med det psykotiska regnet som dök upp från ingenstans när vi tvingades vänta skitlänge när vi gått till fel ställe vi trodde vi skulle bo på. Men det var galet. Man har ju hört om det regniga London, men det där var blåsigt och ösregnigt, så det var nästan bara löjligt. Och där satt vi i typ en timme (vilket jag redan gnällt på*).

Men det har inte gått någon nöd på oss. Eftersom vi gick upp fyra idag landade vi ju här när klockan var mentalt 12-14 för oss (14 för mig, 12 för Trams), men i lokal tid var hon bara strax innan nio. Nu är hon alltså halv tio, och det känns som typ två på natten. Men vi tvingar oss att vara uppe till elva. Hur som helst har det resulterat i att vi har haft en lång dag. Väldigt lång. Oändligt lång.

Och oändligt nice. Vi har hunnit med en del. Fixat frukost (vi har bokat Bed & Breakfast, men har inte hört något om någon frukost, såå), köpt tunnelbanekort (Oyster-cards), käkat typ tre gånger eller något (som sagt, uppfuckat dygn), och allmänt styrt och så. Sen när vi kände att vi fixat allt viktigt (okej, inte jobb, men att typ få tag på lägenhet på en dag tycker vi är bra) bestämde vi oss för att dra ut och se någon charmerande del av vår nya stad.

Typ Notting Hill. Jag gav mig fan på att inte gå därifrån förrän jag fotat en blå dörr, även om det inte var den blå dörren, och sen gled vi runt där och var allmänt kära i stadsdelen. Notting Hill är så gaaalet snyggt alltså. Att vi dessutom hade sprungit in i en bokhandel och jag kanske råkade köpa tre böcker av Alexandre Dumas hör inte hit (det var 3 för 4,99, dvs typ 60 spänn, FETT VÄRT) gjorde oss inte på mindre bra humör. Sedan gick vi fett långt genom Kensington Palace Garden och Kensington Park, så när vi till sist hittade en tunnelbanestation var vi helt döda. Fast då hade vi redan sett ett antal skyltar till olika museum och tänkt att de kan vi nog tänka oss att gå till typ imorgon eller något.

Det går bra. Mycket bra. Vi ska fixa bra kontantkort (det verkar vara mer acceptabelt med kontantkort här än i Sverige) så att vi kan ringa hem för typ 4 pence (dvs typ 50 öre/minuten) imorgon, skriva ut och kopiera våra CVs så att vi har något att lämna, och sen ska vi kanske söka jobb eller skjuta på det ett tag till eftersom vi nog garanterat klarar oss ett tag ändå. Och så ska vi kanske svänga förbi svenska kyrkan och se om de annonserar ut något kul.

That's enough of that shit.

*den som läste förra inlägget och såg att jag klagade på att Trams svenska tagits över av demoner och inte förstod någonting, gjorde helt rätt. Jag gjorde världens snyggaste typo och ansåg uppenbarligen att svenska språket var samma sak som Trams väska, som det då egentligen handlade om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är ni i London? Ska ni studera eller flög ni bara dit helt random och vill bo där?:P Blev väldigt nyfiken, och det står säkert i din blogg någon stanns men det kommer ta ett tag för mig att läsa igenom den=)

Ell sa...

Vi tänkte försöka bo och jobba lite här. :P Så Trams kan komma på vad hon vill göra med sitt liv, och jag kan komma på vad exakt jag vill plugga typ. :P

Anonym sa...

Man blir fett peppad av att läsa dina blogginlägg. "Bara" 1,5 år kvar för mig... typ >____< dör! England <3

Anonym sa...

heeej ellen!
vad kul att ni ska hänga i london! jag ska flytta till york om ungefär en vecka, så vi kommer att befinna oss i samma land även om york ligger i typ norrland.. men jag ska åka till london så ofta som möjligt :D otur med vädret ni hade.. jag var där under förra veckan och i helgen och hade strålande sol hela tiden. det där med att det aaalltid regnar trodde jag var överdrivet.
måste bara tipsa om ett café i notting hill om ni ska bo där i närheten; det heter kitchen-nånting har jag för mig, ligger i början av en tvärgata till portobello road och är skitmysigt! väldigt studentigt och många snyggingar! dessutom supergod mat/fika! det är grönt på utsidan också, har jag för mig. ni borde försöka hitta det!
hoppas att ni får en jätterolig tid!
massa kramar /ebba (den ebba som inte fick vara prefekt på erised, alltså :p)