onsdag 15 oktober 2008

Et in Arcadia ego

SEBASTIAN. Jag och Trams har sett första avsnittet av Brideshead Revisited nu och vi typ... dog. Seriöst. Jag älskar Jeremy Irons. Jag älskar Sebastian. Jag älskar serien.

Allvarligt, jag vet inte om jag ska vara fascinerad över att det är det mest väladopterade och genomarbetade manuset jag någonsin sett, eller deprimerad över att jag därför vet exakt hur det kommer sluta. Tror det är en blandning av båda.

Har i alla fall jobbat mina första dag på Subway idag, yay me! Ganska stort liksom, första jobbet i ett land som inte är mitt eget på ett SPRÅK som inte är mitt eget. Fast de jag jobbade med trodde engelska var det officiella språket i Sverige, antagligen för att jag pratar rätt bra engelska. In your face, pappa.

Det gick i alla fall bra, folk är ju så löjligt trevliga här liksom. Den första mackan jag fick göra fick jag bara lägga på grönsaker på, och ändå var jag typ katastrofdålig. Jag skulle lägga på allt, men efter ett tag så sa killen som skulle ha den (som var en rysk kille tror jag, och som märkte att jag var ny) "it's alright. It's the best sandwich ever". Gulligt. Sen var folk i allmänhet tålmodig med en, vilket jag tvivlar på att de skulle varit hemma. De pekade ut såserna för mig när jag blev tokig av att läsa på lapparna, och var vänliga nog att be mig ta det lugnt när jag stressade upp mig. Jag gillar det här landet.

Dessutom gillar jag alla ställen som ger mig kaffe och kakor. Haha. Som när jag kom hem en kväll efter att ha jobbat med pappa och säger något i stil med "alltså Alcro är inte en sån dålig butik egentligen", och Acksäll, direkt, svarar "har du fått kaffe nu igen?". Men vadå, folk som ger en kaffe = bra människor. Folk som ger en kaffe, tropicanajuice (har jag nämnt att jag och Trams missbrukar juice? 'Cause we do.), OCH goda subwaykakor (och sub, såklart!) är extra bra människor. Så även om jag hoppas på jobbet imorgon eftersom jag får myycket bättre betalt där måste jag erkänna att jag känner mig lite dålig för jag tror jag skulle kunna trivas på Subway. Men min chef frågade om jag kände någon mer som behövde jobb för han hade en plats till att fylla, så Trams ska hänga med mig dit på torsdag och se om hon också kan få jobb där. Yay us!

Sen när jag gick ut och var på väg hem såg jag den där hysteriskt coola reklamen för en glasögonbutik. Eller den var målad på väggen bredvid butiken. Notting Hill ftw.

That's enough of that shit.

Note to self: Aloysius uttalas "Alo-ysus", inte "A-loj-sius".

Inga kommentarer: