torsdag 31 maj 2007

When it hasn't been your day, your week, your month or even your year...

Vilket väder. Det småregnar, jag tvivlar på att det kan kallas duggregn, och sen är det mulet och blåset. Kanske blir ett rejält regnväder senare om man har tur, men det får gärna vänta ett par timmar: hurtig som jag är planerar jag att ge mig ut och springa lite. Har inte kommit iväg till gymmet den här veckan fast jag planerat det två gånger och jag börjar bli rastlöst.

Dessutom är jag förbannad, så jag måste ut och få bort lite överskottsenergi. Det vore nice med boxning nu, slå något riktigt hårt liksom, men det duger bra med lite deprimerande löpning om det är det enda alternativet.

Anledningen till min självfallet helt omotiverade ilska är som vanligt min charmerande lärare i historia b samt antagonist, låt oss kalla henne Madame Saddam (ett mycket praktiskt val av namn då hon med största sannolikhet är ondskan personifierad) har beslutat att jag inte är värd mer än G i just det ämnet. Missförstå mig rätt nu, jag brukar inte klaga jättemycket på lärarna när jag får dåligt betyg, jag vet att de flesta är för att jag är för lat eller inte kan tillräckligt, men i det här fallet kan jag garantera att jag förtjänar ett bättre betyg.

Och jag kan garantera att källkritikshäxan är väl medveten om det också. Allting hänger på en enda källa i ett enda arbete, nämligen. I ett av de tre arbeten vi skrivit för henne (uppenbarligen det enda som räknats) använde jag "Stargate SG-1" som en av mina källor. Jag kritiserade det såklart, sa att det knappast var en pålitlig källa men dock ett intressant perspektiv, osv, osv. I ett arbete där "dina egna tankar och kommentarer var ett klart MVG" var den "inte tillräckligt vetenskapliga källan" tillräckligt för att sänka mig helt och hållet till ett G. Jag kan ge mig fan på att det var ett starkt G, bara för att jävlas.

Det är inte heller det här jag klagar på (eller lite kanske, för hur kan en källa sänka en till G från MVG liksom) utan det faktum att jag hade kunnat ändra det här och höja mitt betyg. För en vecka sen hade vi betygssamtal och jag var tvungen att rusa iväg till en körlektion och hann därför inte vara med på det. Madame Saddam lovade då att maila mig och berätta hur det gått och sådana saker. Gjorde hon det? Nej. Varför? Hon hade varit upptagen. P-LEASE, som om jag går på den igen. Det hade krävts ett mail, ett "skriv om det här så höjer du dig", ett fem-minuterspass i Word för att jag skulle kunna få det betyg jag förtjänade.

Men varför ge eleverna betyg de förtjänar när man hatar dem?

Ses på löparbanan.

That's enough of that shit.

2 kommentarer:

Chriss sa...

Men det måste ju gå att fixa! Hon kan inte bara sätta G på dig för en sådan sak!

Ell sa...

Jag vet, hon är dum i huvet. >_< Men det är typ försent. :/