torsdag 21 maj 2015

Tredje gången gillt

Igår var det dags för förlagsutskick igen. Det var det tredje stora utskicket jag gjort, som jag skjutit på ganska länge av oklar anledning. Jag hade mest förlag som ville ha via post kvar och det är så jävla jobbigt att åka hem till mamma och pappa att skriva ut, så jag lät det bero. Men sen hittade jag lite nya förlag som accepterar via e-post, så dit åkte manuset iväg igår.

Jag passade också på att läsa igenom det igen och göra lite småjusteringar. De gick mest ut på att ta bort onödiga stycken: oftast tycker jag att jag skriver komplicerade och långa beskrivningar av karaktärernas känslor, som blir mycket bättre när jag raderar dem och bara låter deras handling tala för sig själv. Genom att ta bort sånt blev manuset 3000 ord kortare. 3000 ord bättre, skulle jag vilja påstå.


Stephen King (som gett upphov till bildens citat) skulle vara så stolt. Okej, 3k från 116 är 2,5% men vafan, det är fortfarande bättre. Och det är inte direkt andra utkastet heller.

Jaja! Nu vet jag vad jag ska vänta på hela sommaren. Good fucking times. Äh, det är roligt! Blir det inte det här manuset så blir det väl nästa, liksom. Alla kan ju inte bli utgivna på första försöket som Chriss. ;)

True story.

2 kommentarer:

Chriss The Ninja Pirate sa...

Jag håller alla tummar och tår!

Skickade du bara till de som ville ha via mail, eller skrev du ut nåt och skickade också?

Ell sa...

Bara mail, eftersom jag inte har någon skrivare. Nästa gång jag åker hem till mamma och pappa blir det nog en utskrift också! Jag har typ fem såna förlag kvar, utöver de jag just skickade till ...