söndag 10 februari 2008

Och jag hittar nästan överallt, men Stockholm har blivit kallt

Jag ser smutsen och mörkret i Gamla stan, känner doften av rädlsa från StureplanStockholm by night är något speciellt. Ljusen, den dåliga bildkvalitén, allting. Helt underbart. Jag älskar Stockholm. Jag och Hanna dissar folk som dissar Stockholm: de vet ingenting, anser vi.

Det som är nämnvärt från vår natt då "spontanitet" skulle vara temat är ju det faktum att vi mest gick omkring. Eller jag vet inte om det är nämnvärt, men vi sa att vi inte skulle det och ändå vandrade vi runt överallt. Signerade den nya hoggystenen, hängde vid hoggyfontänen (kanske Stockholms bästa plats, vem vet?), letade desperat efter 7-Eleven. Innan vi landade vid plattan som de tragiska människor vi är (efter att jag blivit brutalt kvarglömd vid Medborgarplatsen när vi försökte åka tunnelbana). Det var spännande. Och slutade sent.

Sampo på plattan, sjukt cool tre på nattenDet bästa var ändå när vi åkte hem. Innan hade vi pratat om den gången Malin var i USA och en hel tunnelbanevagn stämde upp i nationalsången (det var trots allt 4 juli, men ändå), och hur något sånt aldrig skulle hända i Sverige. Det vill säga tills vi gick på tunnelbanan och insåg att halva vagnen satt och hade allsång till Queen, Bob Marley, och... jag minns inte ens vilka det var mer. När nästan alla gått av konstaterade de som sjöng mest att "nej, nu är det dags för Wonderwall" och då stämde jag och Hanna också in. Konceptet "Kultur i rörelse" var fött, typ. Det var sjukt coolt, och gjorde hela natten värt det.

Hanna gör en Martin och vill inte vara med, sjukt cool tre på nattenVår plan var att spontanåka till Amsterdam. Det var hade varit så otippat, tänk om jag börjat att blogga med "jag är i Amsterdam" - hur awesome vore inte det? Dock var det dyrt, så det gick inte så bra med den planen. En annan favorit var att åka ut till Arlanda och sova där, for the hell of it. Jag tror nästan att det måste göras någon gång ändå.

Sampo: Vilka konstiga godissorter de har här!
Hanna: Det är samma som de har på alla 7-Eleven?
Sampo: Men nej, vi är ju i Amsterdam!
Hanna: Jaha! Ja, oj, vilken konstig valuta de har!
Jag (från kassan): Vad gör ni?
Hanna: Vi låtsas att vi är i Amsterdam! Du kanske inte ska köpa den där brownien, förresten...

That's enough of that shit.

Q och Macca roar sig på min bekostnad
För övrigt har jag sjuka kompisar.
Iaf de som bor i Norrland.

1 kommentar:

Trams sa...

Jag tycker att ni är lite galna! XD

Jag är helt normal! Du dissade mig en hel dag, vad skulle jag tro?

Förövrigt så är det kallt och jobbigt att sova på Arlanda. Det är obekvämt att sova i stolar... Jag sov int ens, jag var vaken en hel natt och kunde inte sova. XP