måndag 3 december 2007

"Men kan vi ta den vid lunch istället? Jag brukar inte vakna förrän då."

Jag är så sjukt avundsjuk på Trams just nu. Fast å andra sidan har jag väl bara mig själv att skylla för hade jag varit lika ambitiös och seriös hade jag också tagit den jävla skiten nu, så ja... det är väl bara att kämpa på. Det känns iaf som att det finns nåt hopp för mig nu när hon klarade det. Men ändå...

Idag fick jag massa broschyrer ifrån University of Queensland, och har med hjälp av min mor konstaterat att det kommer nog gå på typ en miljon (ja, allvarligt alltså) att plugga där. Hjälp. För första gången börjar jag seriöst tvivla på det här. Alla andra saker folk har sagt har jag rationaliserat bort genom att kolla upp det på internet, men det här går ju inte att göra så med. Hur fan ska jag få ihop de pengarna? Från CSN kan jag få som mest 79 000 per 19 veckor, vilket blir lite mer än hälften allt som allt. Och då är det bara 12 000 som är bidrag, vilket betyder att jag behöver tjäna ihop typ 400 000 kronor samt senare även betala tillbaka allt jag lånat. Det kommer aldrig gå!

Klart det kommer.

Skitsamma, jag vill bara inte var pessimist, men hur kan jag låta bli? Jag kan i och för sig försöka söka stipendier, men vad skulle jag få det för? Man måste typ vara bra på nåt för att få ett sånt, och jag har faktiskt ingenting som jag är tillräckligt bra på för att söka nåt. Ett annat alternativ är sånt här utbytestjafs med olika skolor, jag antar att man kan göra nåt sånt med Stockholms Universitet, men... jag vet inte. Jag vill inte plugga i Sverige. Alla förutsätter att man vill plugga utomlands ett tag och sen åka hem, men det vill inte jag. Jag vill fly bort från det här äckliga landet och sen vill jag stanna borta.

Allt är dyrt och bara för att man inte vet vad man vill bli när man går i nian straffas man. Det är något jävligt ruttet med systemet.

That's enough of that shit.

3 kommentarer:

Malin sa...

Det finns massvis med stipendier som inte är meritbaserade. Jag får ett från min skola för att jag är från skandinavien vilket täcker mat och boende under alla år som jag kommer att plugga. Kolla vad Universitetet/en har för stipendier och kontakta sen en stipendiekonsulent. Det finns tusentals stipendier att söka. Om inte annat får du väl jobba ett par år och lägga undan pengar.

Ell sa...

Jo, det är väl min plan redan nu, men t o m så känns det kört.

Men ja, det låter som en bra idé. Ska kolla upp det!

M sa...

Annat som är värt att kolla upp är andra universitet? Jag vet inte hur du fastnade för University of Queensland, men Universitet jag fastnade för först skulle ha kostat mig 1.5 miljoner, så jag blev tvungen att hitta något annat, vilket jag gjorde, som känns minst lika bra.

Kolla in Organisationer som hjälper folk med utlandsstudier, universiteten de har sammarbeten med är generellt bra, man vet att de berättigar till studiemedel, oftast inte såpass svindyra att de inte går osv. Kolla in Kilroy Education, CIS och New World Studies. SyoGuiden.com är bra också =)