tisdag 14 juli 2015

Last Ten Books That Came Into My Possession

Det är dags igen, för lite Top Ten Tuesday, eller Topp Tio-Tisdag som jag antar att det heter på svenska. Fin alliteration oavsett. Idag är frågan vilka de tio senaste böckerna som "came into my possesion". Uppenbarligen räknas biblioteksböcker in, men ehhhh, mitt senaste bibliotekshaul var ju typ tio-ish böcker så jag räknar bort dem.



#1 - 4:

De här böckerna har jag köpt, och här har vi då senaste Bridget Jones: Mad about the boy, Vild av Cheryl Strayed, Mörka platser av Gillian Flynn samt Åsa Asptjärns briljant titlade Konsten att ha sjukt låga förväntningar.

#5:


The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making, en lånad bok, som är en del av min amazing bokklubb. Jag gillade den skarpt!

#6-8:


Guldkompassen, Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren. De här har jag iofs köpt i helt rätt ordning, men det var mest för att det tog sån tid att samla ihop rätt antal poäng för att få ett pocketogram till den sista boken. Skitirriterande att jag fick vänta två månader för att bli klar med den!

Och ja, personen som designade omslaget hade visst ett problem eftersom det bara blev en film av serien, men hen gjorde väl så gott hen kunde så tycker inte vi har någon rätt att klaga på okreativitet eller så.

#9:
Bildkälla: http://boktanken.blogspot.se/2014/12/expeditionen-min-karlekshistoria.html
Efter Guldkompassen, som handlade mycket om Svalbard, passade det perfekt med Expeditionen: Min kärlekshistoria, som ju handlar om en expedition mot Nordpolen/Svalbard. Den lånade jag av mina föräldrar, och jag kommer nog köpa den illustrerade utgåvan någon gång för fan vad bra den var.

#10:


Jag hade en så himla fin röd tråd i mitt läsande ett tag, när jag först läste Guldkompassen, sedan Expeditionen och till sist 438 dagar där Martin Schibbye flera gånger pratar om just den expedition som Expeditionen handlar om, och jämför vad de gör med det. Även den var ett lån från mina föräldrar som var skitbra, tyvärr följde jag upp det med en av de sämsta böckerna jag någonsin läst, vilket totalt dödade min streak. -_-

Oh well, det är nog de senaste tio böckerna jag köpte/lånade av folk!

True story.

Inga kommentarer: