onsdag 15 juli 2015

Elise

Om ni hade frågat mig för ett år sedan hade jag sagt att det här med att skriva NOVELLER så inte var min grej. Jag måste skriva långt för att kunna få ur mig en berättelse, minst 50,000 ord (på en månad), men gärna mycket mer än så. Noveller var omöjligt.

Så fan vet vad som egentligen fick mig att skriva en novell förra året i oktober. Jag tror det var att jag inte hade något skrivprojekt innan NaNo, och inte direkt ville dra igång något större sådär några veckor innan, så jag tänkte att jag lika gärna kunde testa någonting nytt. Det blev Elise, mitt bidrag till Andra Världars antologi Svenska Spöken.

För första gången på typ sex år hade jag skrivit en novell, inte en roman, och nu sitter jag här nio månader senare med ytterligare nio noveller som ligger och skräpar på datorn. Alla har inte varit fantastiska, men jag har skrivit dem och börjar inse att det här med att skriva korta noveller är rätt nice ändå. Man kan experimentera med stilgrepp man aldrig skulle använda annars, typ första person nutid istället för mitt älskade tredje person dåtid.

Och jag är inte helt sämst på det, eller hur? Hittills har jag gått och vunnit två novelltävlingar, och fått priser värda 2300 kronor sammanlagt för det. Inte så illa för någon som inte trodde att hon kunde skriva noveller to save her life för ett år sedan.

Därför känns det extra fint att kunna berätta att min allra första novell, Elise, faktiskt har blivit uttagen att få vara med i Svenska Spöken-antologin!!! Den släpps den 31 oktober, typ en av mina favoritdagar på året eftersom det för det första är halloween och för det andra kickar av NaNo så fort klockan slår midnatt. Nu har jag ytterligare en anledning att se fram emot den dagen. ^^

True story.

2 kommentarer:

Chriss sa...

Iiiiiihhhhhh, grattis igen!! Är så himla glad för din skull! :D :D :D

Ell sa...

Tack!! :D Jag är också väldigt glad. ^^