onsdag 23 december 2009

Julafton

Nuu ska jag blogga om julen. Åh, vad alla längtat efter det känner jag. Hehe. Jag gillar julen. För er som inte kommit in i julstämning skrev jag en jetefin dikt för tre år sen om att försöka komma in i julstämning. Ni kan ju läsa den. Eller låta bli.

Anyway, en 24 december hemma hos mig:

00.00 - Sitter jag och Zackrid på MSN och öppnar julklappar. Zackrid julklappar är oftast väldigt fyndiga, så det ser jag fram emot som vanligt!

11.00 - Plus minus en timme så är det då man vaknar. Man klär på sig sminkar sig, tar med sig en bok, och mobilen och går ner och sätter sig i soffan i vardagsrummet, där resten av dagen spenderas. "Med undantag för några gånger då man går på toaletten", som jag så fint beskrev det tidigare.

12.00 - Vid det här laget har till och med min bror lämnat sitt rum och han, jag och min syster tittar på Ice Age. Varför ser vi Ice Age varje jul? I don't know. Det började för åtminstone fyra år sen, och sen dess har vi fortsatt. Men det är en awesome film, så det är ingen som klagar (det är en av de grejer som vi ser fram mest emot, vi har pratat om Ice Age i flera veckor!).

14.00 - Julmat. Jag är vegetarian, så de första julborden efter att jag blivit det var sååå tråkiga. Men nu är mamma jättesnäll och gör vegetarisk Janssons Frestelse (vi skulle testat en med svamp i i år, men det skulle vara kaviar också, så det blev inte av), och falafel och vegobullar. I år ska vi ha HALLOUMI med också, vilket är awesome. Mmm, halloumi liksom!

15.00 - Kalle Anka. Jag är glad att det inte är reklampauser på SVT, för i så fall skulle min syster lätt zappa över till Anna Anka på TV3, och det gör man fan inte. Det blir snarare som alla andra år, vi sitter och dissar programmen som vi sett hundra gånger och käkar julgodis istället.

16.00 - Lisa försvinner mystiskt iväg för att röka eller vad hon nu känner för, och in kommer tomten. Tomten läser rim på paketen och tar sedan av sig tomteluvan och öppnar Lisas paket. Alla är glad.

18.00 - Alla äter gröt till middag, utom jag som inte gillar gröt, jag käkar något annat.

19.00 - Jag, mamma och pappa tittar på Karl-Bertil Jonson. Alla garvar när pappan skriker "HAR JAG NÄRT EN KOMMUNIST VID MIN BARM?". Varje gång. Jag tycker egentligen inte den är så bra, men den har börjat bli en del av julen...

20.30 - Svensson, Svensson-julavsnittet visas på TV, så det kollar vi såklart på.

21.00 - Hela familjen ser på julavsnittet av "En himla många program". Som vi kan citera utantill. I år har vi köpt hela serien på DVD, så det kommer bli extra smidigt.

Efter det går alla och leker med sina julklappar och julafton är slut. Precis som det här inlägget. :O

True story.

3 kommentarer:

Trams sa...

Jag tror inte att kaviaren är nödvändig och kan tas bort egentligen.

Men det låter som en Mkt. trevlig julafton. ^^

Vickan sa...

GOD JUL! :D Men det låter så underbart. Saknar tiden när jultraditionerna blev av. Oftast hemma hos farmor och farfar men även hos farbror eller pappa. Alltid med samma goa släkt, alltid med samma riklighet av sillsorter och alltid med många julklappar under granen.

Den jultraditionen har man inte fått vara med om sen elvaårsåldern. Men yeaaaah, GOD JULL ELL OCH LÅT JULTRADITIONEN LEVA VIDARE!

Ell sa...

Trams: Det tror vi med. Vi ska testa den någon annan gång. :P

Vickan: Äh, såhär har det ju inte alltid varit. När jag var liten firade vi alltid med hela släkten hos mormor eller farmor, men det ändras ju. Man får skapa nya traditioner, även när man är äldre än 11. :P