lördag 19 december 2009

How TV3 stole Christmas

Alla har ju sina jultraditioner. Själv gillar jag traditioner, så jag har extra svårt för det när saker inte går som de ska. Till exempel är jag fortfarande inte glad för att mamma vägrar göra en godiskalender till mig och mina syskon (det var två år sen sist... eller var det tre?), men man får acceptera det ibland.

Men vissa saker vägrar jag kompromissa bort, och en av de grejerna är att jag måste få se Grinchen innan julafton. Och det är ytterst sällan ett problem för femman eller trean visar alltid den en kväll eller två innan, och så sitter man där med någon som tycker att det är overkligt när Grinchen drar upp släden med alla julklapparna, och då vet man att det snart är jul. Dessutom är det min favoritjulfilm också, så då vill jag se den ännu mer.

När går den i år? Idag, halv två på dagen, eller på självaste julafton!!! NEEEEJ, TV3 hur tänker ni!? När ska jag få se Grinchen egentligen? Nu måste jag ju göra något så löjligt som att ladda ned den för att få min årliga fix av Jim Carrey i extremt mycket smink (eh, nej, just det, det har jag ju sett en gång tidigare förresten). Det känns inte helt okej.

Nu ska jag vara lame och ställa en fråga i bloggen, vilket jag egentligen tycker är töntigt för folk bryr sig aldrig och man får aldrig svar, men jag är uppriktigt intresserad: vilken är den bästa julfilmen enligt dig, och hur viktigt är det för dig att få sen den varje år? (Och vi pratar filmer som handlar om julen, jag har en grej med Ice Age som jag återkommer till om några dagar, men den räknas inte för den är ju inte en riktig julfilm)

True story.

7 kommentarer:

Ch sa...

jag gillar Love Actually fett mycket. det är inte direkt viktigt för mig att se den varje år men den failar aldrig på att få fram julkänslorna hos mig och jag kommer nog se den innan julafton iår ^^

zampo sa...

Jag tycker om A Christmas Story (http://www.imdb.com/title/tt0085334/), på svenska "Kärleksgåvan - en julberättelse", den brukar visas några dagar före julafton. Jag finner det ytterst rolig bara. Sen jag såg den för första gången (typ, 12-13) så har jag alltid sett den när den visats. Inte världens undergång om jag inte ser den, men den tillför till julkänslan avservärt i alla fall :)

Ell sa...

Ch: Jaa, Love Actually är ju en klassiker där! Fast jag har sett den så mycket året runt, att det inte riktigt blivit en julfilm för mig...

Sampo: HAHAHA, den har jag aldrig sett eller ens hört talas om, men den låter lite speciell av beskrivningen på IMDB. XP

elin sa...

Ell, alltså jag har Grinchen hemma på dvd och är inte ett jättestort fan av den. Du skulle seriöst kunna få den om du vill.

Eloise at Christmastime är för övrigt min favoritjulfilm. Den är så galet töntig och mysig och jättemycket jul-New York. Underbart.

Ell sa...

JAAA! Om du vill ge den till mig blir jag JETEGLAD! :D

Den har jag inte heller sett. :/ Men New York-julkänsla är niiice!

Mary sa...

Grinchen gick på femman för några dagar sedan :)Don't blame the blameless

Ell sa...

Ja, men den gick klockan två på dagen! :( Jag vill se den på kvällen juuu!