tisdag 7 april 2009

A Pirate's Life For Me

Idag var jag awesome. Var ute och åkte bil helt själv för första gången sen jag tog körkort. Först var lillasyster med, vilket också var första gången utan en person som också har körkort, men sen var jag helt själv. Bandit på högsta volym förstås, det var precis så nice som jag föreställde mig det. haha.

Sen måste jag gnälla lite också. Ipred. Alla mina kompisar gör mig så besviken. Innan Ipred var alla all "vi ska inte vika oss, vi ska fortsätta ladda ner", men nu sitter alla och mesar sig och är rädda för att åka fast. Vi kommer inte åka fast, vi som bara laddar ner lite ibland. Det krävs nog betydligt mer för det.

Dessutom är det en principsak. Jag gör inte saker bara för att det står i lagen att jag inte får det. Det är inte som att när jag blir arg och vill klippa till folk tänker "nej, just ja, det är olagligt, det får jag inte göra". Jag låter bli för att det är fel att slåss. Och av samma anledning stjäl jag inte, mördar jag inte, jag dricker inte (och drack inte som minderårig, framför allt), jag knarkar inte, och så vidare. Inte för att någon säger åt mig att jag inte får, utan för att jag tycker det är fel. Men fildelning är inte fel, och därför tänker jag fortsätta. Oavsett konsekvenser.

"That's what makes you that guy."

That's enough of that shit.

By the way... ni vet att jag inte menar illa, kompisar. Jag älskar er ändå!

5 kommentarer:

hanna sa...

jag har inte sagt att "jag inte kommer att vika mig". jag tänker inte ta onödiga risker som kan förstöra min privatekonomi liksom, förrän jag har ett ordentligt torrentsecurityprogram. de kan välja någon slumpvis bara för att göra ett exempel av en, och det skulle innebära att jag inte kan ha lägenhet, måste flytta hem, vara skuldsatt mina föräldrar för resten av livet osv osv. inte så roligt. jag ser det som ett reellt hot, det är nog skillnaden mellan dig och mig just nu. konsekvenserna skulle förstöra mitt liv och det är inte värt det för att göra ett statment eller få det albumet jag vill ha.

jag tycker att det är lite dåligt att du bara utgår från dig själv i din besvikelse, för våra situationer SER inte lika ut och bara för att du tycker att det är värt de eventuellt konsekvenserna så måste inte jag göra det, eftersom de eventuellt ser annorlunda ut för mig.

Zackrisson sa...

Vi vet att du älskar oss ändå. Can't win 'em all, liksom. =)

Dessutom tror jag IPRED-skrämselhickan går över om ett tag. Ni som är professional pirates och fortsätter visar ju att det faktiskt är lugnt, så då kommer de som blivit så (ip)rädda (ho ho) gå från CDON till BitLord igen.
Så kan du fortsätta hamra dem då, för att de är fogliga och inkonsekventa utöver att de är lättskrämda. Sedan är allt mysigt under solen igen, och du har fortfarande rätt att skälla på folk.
Alla går +/- 0 men Ellen vinner, hur känns det? Som vanligt, I presume? ;P

Och jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra. Jag har inte laddat ner något på länge för jag får för stora kulturnöjd-kickar av riktiga skivor och filmer, men förr eller senare lär det ju dyka upp något för sällsynt eller dyrt.
Du kan få skälla lite på mig också då. =)

Puss och kram, E20.
Det rimmar inte lika bra som skumbanan, men där är vi i morgon!

Chriss sa...

Jag laddade inte ner speciellt mycket innan Ipred-lagen, men anledningen till att jag itne gör det nu är för att det är ju faktiskt mina föräldrar som får betala om de mot alla odds skulle hitta en, liksom. Och jag tycker om mina föräldrar och vill inte att de ska behöva betala en massa böter bara frö att deras barn är jobbiga skitungar ;P

Dessutom har jag kommit fram till att om jag laddar ner låtar av en artist jag tycker om, så är det ju egentlgien bättre att jag köper den artistens album, för jag vill ju att han/hon ska fortsätta göra musik. Och jag vet att man egentligen inte tjänar så mycket på skivförsäljning i alla fall (för man tjänar typ alla pengar på turnéer), men jag vill ju ändå stödja artisten som jag tycker om :)

Fast jag kommer väl förmodligen ladda ner nånting någon gång i framtiden... För det är faktiskt lite svårt att hitta nyutsläppt anime i filmhyllan på Åhléns (såvida det inte är typ Pokémon) :P

Ell sa...

Hanna, jag menade absolut inte så, det vet du ju. Jag vet att det vore drygt att åka fast, men jag tror fortfarande inte vi kommer göra det för att man laddar ner en låt. Jag tycker bara det är trist att jag är ensam som laddar ner.
Puss på dig. Jag kommer väl också råka illa ut om jag åker fast.

Zackrid, hahaha. Partybilen ger sig iväg! :D

Chriss, jo, det är klart det vore drygt om ens föräldrar råkade illa ut, fast jag tror samtidigt det är omöjligt att fälla någon som inte laddat ner själv. Det stod om det i DN imorse, och i DAnmark har INGEN som blivit anklagad åkt fast som inte erkänt att de laddat ner själva liksom.

Ell sa...

Sen Hanna, som sagt, ditt internet i din lägenhet är väl öppet för vem som helst att använda där? För i så fall är det ju näst intill omöjligt att fälla dig för fildelning så länge 1) du inte laddar ner framför Henrik Pontén himself samtidigt som han filmar, eller 2) du erkänner.