lördag 21 maj 2016

Review: Touching the Void: The True Story of One Man's Miraculous Survival

Touching the Void: The True Story of One Man's Miraculous Survival Touching the Void: The True Story of One Man's Miraculous Survival by Joe Simpson
My rating: 4 of 5 stars

Eftersom jag medvetet letar upp böcker om bergsklättringsolyckor och är besatt av de lika mycket som bergen i sig kan jag knappast klaga på att i de flesta av de böckerna så dör folk. Det är mitt eget fel.

Ändå var det så jävla nice att läsa en bok där, just this once, everybody lives! Det är rätt amazing på det sättet, men jag antar att med bara tre personer där, med en som höll sig i base camp, är oddsen för att överleva något högre än de brukar.

Fast, det faktum att Joe Simpson överlevde är verkligen otroligt. Efter att jag bröt fotleden förra året har jag blivit ganska känslig för beskrivingar av ben som bryts och oh my gods, jag kan inte fatta att han lyckades göra en enda grej av det han gjorde med ett brutet ben, för att inte tala om allt. Det tog två timmar för mig att komma till sjukhuset och få droger, det tog honom över en vecka. Jag kan inte ens försöka förstå hur ont han måste ha haft när han överlevde det.

Jag kan inte heller fatta att han åkte tillbaka för att spela in dokumentären och det var fanns noll psykologhjälp där för honom? Visst, han verkar inte tro på den sortens hjälp, men filmcrewet måste väl ha vetat bättre? inte konstigt att han fick panikattacker, speciellt när de LÄMNADE HONOM ENSAM!? Jag gillade dokumentären, men det var rätt fucked up.

Anyway, det här är verkligen en amazing story om att överleva mot alla odds och det är nice att se att iband, då och då, lyckas folk faktiskt överleva.


True story.

Inga kommentarer: