tisdag 3 maj 2016

Review: The Raven King

The Raven King The Raven King by Maggie Stiefvater
My rating: 4 of 5 stars

Det tog mig en liten stund att räkna ut hur jag skulle ratea den här, men i slutändan insåg jag att jag gillade slutet. Det passade resten av serien, så då blir det en hög rating. Det var inte så länge sedan jag läste resten av serien men när jag började läsa insåg jag att jag hade glömt väldigt mycket av det, men lyckligtvis recappade boken tillräckligt för att jag skulle hänga med. För det mesta.

Det var inte tillräckligt mycket Blue i boken, men det har jag iofs gnällt om sedan första boken så jag är inte förvånad. Jag har verkligen kommit att gilla Ronan, vilket är nice för han var inte alls min favorit i första boken och nu är han nog den vars lycka jag bryr mig mest om. Och obv är jag nöjd så gissar hur det slutade. :D

Det kändes som om Noah basically försvann ur berättelsen vilket jag antar är rimligt men eehhh han ersattes mer eller mindre av en annan snubbe vilket kändes lite lame. Inte för att jag hade något emot den andra snubben, men han dök liksom bara upp efter att vi lärt känna de andra karaktärerna över tre böcker och förälskat oss i dem. Hmmm.

Men whatever. Slutet passade resten av serien och det kändes inte förminskande eller för deus ex machina så vem är jag att klaga? (Usually the first in line) Jag är mest ledsen för att det är över.


True story.

Inga kommentarer: