söndag 22 maj 2005

Star Wars: The Revenge of the Sith.

Nu har jag då sett Star Wars III: The Revenge of the Sith. Den allra sista Star Wars-filmen som kommer att göras. I alla fall om man ska tro George Lucas, men vem vet? Det kanske kommer tre nya filmer (Episode 0, -I och -II, eller kanske VII, VIII och XV) om tjugo år? Jag säger bara en sak - han har gjort det en gång och kan göra det igen!

Så, vad tycker jag då om den här filmen? Allvarligt talat, så tyckte jag att den sög. Okej, det fanns en hel del bitar i den som faktiskt var bra, de bitar som gjorde att man tänkte "Gamla Star Wars!". Såna bitar som episode I och II helt saknat. Men sen fanns det bitar däremellan som var så OTROLIGT dåliga! T.ex:
  • Yoda som slåss - IGEN! Lärde vi oss inte av förra filmen, att det ska inte hända! Yoda slåss inte, och så är det bara! Det förstör hela karaktären! Han är inte en sån som slåss, hasn använder Kraften och är diplomatisk! Som alla vet, så slåss en jediriddare bara som sista utväg - och Yoda ska aldrig komma dit! Dessutom är det bara folk med mänsklig kroppsbyggnad som ska slåss med ljussvärd!
  • Palpatine som slåss. Herregud, det var helt fel! Palpatine är så mäktig att han helt enkelt inte ska behöva slåss, även om han blir attackerad av någon med ljussvärd. Han ska definitivt inte slåss mot Yoda!
  • ...eller när Palpatine slogs mot Windu, och det slutade med att han liknanade en jättebebis som skrek om makt! Det var ju bara pinsamt hela scenen, var faktiskt ett av de tillfällen som jag seriöst funderade på om jag bara skulle resa mig och gå ut ur biografen. Så hemskt var det!
  • En profetia. AAARRRGGHH!!! Jag hatar profetior! Det som förstört Harry Potter-serien är ju att hon tvunget skulle slänga in en jävla profetia mitt i alltihop! Enda jag gillade med den var att Ewan McGregor spelade så underbart bra när han skrek "You were The Chosen One" till Anakin. Och det var bara pga skådespelet. Profetian borde dö.
  • Darth Vader som sträcker upp armarna och skriker "Nooooooooo!" i slowmotion! Varför förstår ni nog själva...
  • R2 som helt plötsligt kan spruta eld och grejer. Jag tror iaf det var det han gjorde, men jag är inte säker. I alla fall - så inte R2! Han kan inte spruta eld, han klarar sig genom att vara jävligt smart! Han har inte vapen, det enda han använder är enkla saker, som t.ex. brandsläckare (som i episode V...). Jag menar - varför skulle man utrusta en droid med en eldkastare? Det är ju rent livsfarligt, ju.
  • Alla scener med Anakin och Amidala. De är ju så jävla sötsliskigt dramatiska att jag får ont i huvudet!

Det där var några av de saker jag störde mig på, just nu är jag alldeles för uppskakade för att kunna tänka ordentligt. Allvarligt talat - först Eurovision, och sen det HÄR!

Over and out.

Inga kommentarer: