onsdag 11 maj 2005

Promenad genom byn

Igår gick jag ut och gick, och sen ringde jag Jojje och ville att han skulle komma ut och gå med mig. Vilket jag ville hela tiden, men jag vågade inte fråga innan på MSN. Antagligen därför att jag är livrädd för att få ett nej. Men det visade sig att det behövde jag inte oroa mig för, så jag kanske ska sluta tänka så och vara lite positiv istället?

Kommer så klart att tänka på Per Gessle - På promenad genom stan. Tja, det var ju faktiskt inte riktigt så. Det var t.ex. inte Juni och "enkla beslut", utan maj, ganska kallt, och dessutom skola dagen efter. Förresten är "Promenad genom stan" inte riktigt rätt, det är snarare "Promenad genom byn", eftersom det trots allt är Täby Kyrkby det handlar om. Whatevvah.

Få se nu... "Hon var på väg mot en taxi hem", nope, doesn't fit. Däremot tänkte jag ta bussen och åka lite, men sket i det och gcik och gungade lite. Men ingen taxi. Nästa rad... "Men jag tog min hatt och trolla fram en skatt, en promenad genom stan"... Mja, så kan man ju uttrycka det om man vill. Fast vi skulle ju inte riktigt hem. Det var i alla fall ganska nära.

"Fast tusen ting stod tungt på lut", hmm, det kan jag vara lite skyldig till. Hade ju ett antal arbeten som jag kanske borde jobbat med, så jag ger väl Gessle rätt för den raden. Nästa: "Men vad behöver man mer än att lugnt ta del av allt som sker", okej, väldigt träffande I'd say. Det räcker helt och fullt att göra så då och då. ^^

"Vi passerade Norreport och längre bort där Nissan far", ja, kanske om vi bott i Halmstad. Men det gör vi inte. "Ingen mänska borde ensam va, när man kan va ett par i en sommarstad". Ja, väldigt, väldigt träffande. Men det har jag iofs tyckt hur länge som helst, så det kanske inte räknas...

"Nästan borta vid kärleken
Vid ett moln av hägg
hon sa här skiljs vår väg
fingertoppar som rörde varann
va allt vi hann
innan hon försvann"
Nah, faktiskt inte. För Kärleken ligger också i Halmstad, så dit kom vi inte. Moln av hägg finns väl inte nu, kanske lite gräs vid den där tunneln. Fingertoppar som rörde varann var kanske inte rätt, snarare bara en kram. Men sen gick vi.

Fast okej, en sak fick Gessle faktiskt helt rätt redan från början. Vill ni veta vaaaad? Den allra första raden i hela låten, nämligen "Jag mötte henne en tisdagsnatt...".

Over and out.

Inga kommentarer: