söndag 22 maj 2005

Schlagerschvartischar - frågor och svar.

Tänkte att jag skulle skriva ner lite vanliga frågor om Schlagerschvartischar, nu när Eurovision precis varit:


Fråga: Vad tycker schlagerschvartischar om att Sverige inte vinner Eurovision?
Svar: Ja, om du inte vet det här så vet jag inte om du är mogen att ha en schlagerschvartisch, det säger ju sig självt att en sådan incident skulle kunna få schlagerschvartischen att bli väldigt deprimerad!

Fråga: Gäller det även när schlagerschvartischen tycker att låten som vann i Sverige är skitdålig?
Svar: Ja, det gäller alltid! Även om schlagerschvartischar ofta anser att "fel låt vann" i Sverige, så är det väldigt nationalistiska när det gäller just Eurovision!

Fråga: Om man under omröstningen märker att Sverige inte ens kommer ta sig upp bland de tio bästa, vad ska man göra då för att schlagerschvartischen inte ska må dåligt?
Svar: För det första får du absolut inte förolämpa schlagerschvartischen och dess besatthet av schlager på något sätt! Gör inga jämförelser med fotbollsfantaster eller dylikt. Nämnas bör också att du inte får säga att "det är inte hela världen". För en schlagerschvartisch är det viktigare än liv och död!
Konkreta saker du kan göra är att t.ex. ta bort alla vassa föremål som finns i närheten, se till att schlagerschvartischen håller sig borta från tåg, och sådant. Försök pigga upp schlagerschvartischen genom att spela nån bra gammal schlagerlåt (Ingen vinnarlåt, det kan ge deprimerande nostalgikänslor) och prata om nåt annat än schlager.

Fråga: Min schlagerschvartisch blev väldigt arg igår och försöker nu få tag på regeringens nummer för att kräva krig mot Danmark, Norge och Finland, vad ska jag göra?
Svar: Hjälp till.

Fråga: Min schlagerschvartisch har fått tag numret till regeringen och ringer nu dit ungefär 64 gånger om dagen, vad ska jag göra?
Svar: Se svar på föregående fråga.

Fråga: När är det bästa tillfället att hångla upp en schlagerschvartisch?
Svar: Under Danmarks bidrag, strax innan Martin Stenmarck framför (det som borde vara) vinnarlåten 2005, såklart!

Fråga: Min schlagerschvartisch har verkat så deppig ända sedan senaste Eurovision, vad ska jag göra?
Svar: Köp skivan med låtarna, även en schlagerschvartisch som deppar över en förlust vill kunna lyssna på låtarna igen.

Fråga: Mitt försök med skivan hjälpte inte, vad ska jag göra nu då?
Svar: Försök få schlagerschvartischen att förstå att det kommer en ny chans nästa år.

Fråga: Schlagerschvartischen lyssnar inte när jag säger att vi kommer vinna nästa år, utan har börjat jobba på att göra en vätebomb stor nog att spränga halva jordklotet, vad gör jag nu?
Svar: Hjälp till, eller ring psyket.

Fråga: Vi vann Eurovision i år, hur ska jag behandla min schlagerschvartisch?
Svar: Försök stå ut med att h*n kan få oväntade glädjeattacker, och hoppas att ingen hävdar att "Fel låt vann!" i dennes närvaro.


Over and out.

Inga kommentarer: