fredag 13 maj 2005

Orientering och svordomar

Jag hatar fortfarande orientering. Det ska fortfarande utrotas precis lika mycket som jag tyckte för ett år sen. Dessutom ska jag nog döda ett antal personer till, åtminstone om jag ska lyda allt som jag sa imorse.

Ja, vi hade ju såklart orientering på idrotten. Och man fick inte jobba i par, utan var tvungen att vara själv. Klart att de inte kunde kontrollera det när man väl var ute i spåret, men de hade bestämmelser för i vilken ordning man skulle ta kontrollerna, så det var inte så lätt. Jag fick nämligen 1-11, och Wombat och Jojje 11-1. Så de kunde springa runt tillsammans, men jag fick leta ensam.

Första, andra och tredje kontrollen var borta. Jag letade efter nummer 1 i fem minuter innan jag fick syn på Orre som skrek något om att de hittat några andra kontroller som vi kunde stämpla med. Så det gjorde jag, och tänkte att 'Det här, det börjar ju bra!'.

Tredje kontrollen letade jag efter i säkert tio minuter. Men den fanns såklart inte den heller! Det var då jag började svära. Gick igenom ungefär hela mitt svordomsförråd typ tre gånger, sen började jag hota själva orienteringen till livet. Sen övergick jag till skaparen av orientering eftersom det är svårt att döda en sport. Tyvärr vet jag inte vem det är... än.

Vidare mot kontroll fyra... Nej, fy fan vad långt bort den var, vi tar femman istället! Fanskapet ligger mitt ute på en åker och man måste hoppa över ett jävla dike för att komma dit. Men det klarade jag i alla fall, träffade på Frida och Dénise där ute också.

Svordomarna fortsätter i alla fall. Börjar svära om skolministern och vad jag tänker göra med nämnda ministers föräldrar, mor- och farföräldrar och så vidare. Eftersom han inte bestämt att orientering är förbjuden i svenska skolor, och därför måste personen vara ett jävla as (Milt uttryckt).

Efter att ha gått igenom och utdelat dödsdomar till Ibrahims närmsta släktingar och honom själv, började jag istället svära över Jesus. Jag tror det var pga att han infört kristendomen och därmed minskat mina vanligaste svordomar till fan, djävlar och helvete, vilka börjde bli tjatiga i längden. Hade vi fortsatt vara kristna hade jag åtminstone kunnat säga balders balle eller liknande med mer eftertryck.

Kontroll sex och sju är nästa. In i skogen och leta, nästan glad över att jag inte har någon musik, eftersom jag bara skulle irritera mig på låtar som "Sten vid en sjö i en skog", som jag lite kreativt gjorde om texten till. ("Hej, hej, jag klarar mig nog - jag hatar en kontroll, på en sten i en skoooog!")

Hittar kontroll nummer sju, och tittar på beskrivningen av sexan. "Sten/Sankmark". Jaha, tack för den, tänker jag och letar vidare. Hittar kontrollen. Gömd bakom en massa granar i massa sankmark. Jag var tvungen att GÅ igenom två granar för att kunna komma fram till den utan att bli blöt. Så då började jag genast att svära över idrottsläraren istället.

Genom ett aggressivt resonemang konstaterade jag att han måste vara sadomasochist, sedan började jag föra ett aggressivt samtal med Gud där jag förklara att om man ska ha ett förhållande så måste man fan kunna lite på varandra, och det här var droppen, och nu - nu är det definitivt slut.

Sen hittade jag två kontroll till, svor ytterligare lite innan jag kom tillbaka till IP. Den andra idrottsläraren frågade vänligt om det hade gått bra, men jag svarade helt ärligt "Nej" på frågan och funderade på om jag inte skulle döda henne också när jag ändå höll på.

Så för tillfället ligger följande personer på min dödslista:
  • Ibrahim Ibaylan med familj (Tillbaka till mor- och farföäldrars föräldrar)
  • Personen som uppfann orientering
  • Jesus
  • Min idrottslärare med familj
  • Orientering itself
  • Tupperware

Lyckligtivs var resten av dagen bättre i alla avseenden, så bortsett från ovanstående har jag inte så mycket att klaga på. Dessutom verkade flera i klassen uppriktigt chockade när de fick veta att Wombat skulle flytta till Skåne, typ som att de tyckte att det egentligen var lite synd... nåt säger mig att en eventuell klassåterträff om tio år skulle kunna bli riktigt kul. ;)

Over and out.

Inga kommentarer: