fredag 12 oktober 2007

"What news from the marks?"

När jag ändå håller på kan vi diskutera dagens nyheter, det var några som jag faktiskt kände ett starkt behov av att skriva om. ;P

Ingen har väl missat att Doris Lessing fick Nobelpriset i litteratur igår? Ett mindre känt faktum är att Wikipedia hade lagt ut information om händelsen trettio sekunder efter att det gjorts offentligt. Hur fan det gick till är ingen säker på: men den som tvivlat på Wikipedia som källa kanske borde omvärdera den åsikter.

Nånstans i Sverige finns ett gäng bönder som extraknäckar som strippor för att tjäna pengar. Låter det taget som ur en film? Det är det faktiskt! Nu var det några år sen jag såg den, men jag har alltid gillat Allt eller inget, och den absolut slutscenen, den bild som blir en freeze innan eftertexterna börjar rulla, är för alltid fastetsad vid min näthinna. Efter att ha läst det vill jag både se showen och filmen.

På måndag är det "blogga om miljön"-dagen, man ska alltså ta sitt ämne (dvs i-landsproblem i mitt fall?) och skriva en blogg om det ur miljöperspektiv. Mycket bra idé, så ni vet vad ni får läsa om då.

Apropå miljö läste jag i tidningen att Al Gore var tippad att få Nobels fredspris, och att det skulle tillkännages klockan 11 idag. Kvart i var jag framme i skolan, och eftersom jag inte kunde sitta vid Wikipedia och se vem det blev bad jag Li slå på TVn och kolla åt mig. Det blev Al Gore, tillsammans med FNs klimatpanel, och är glad för jag gillar verkligen Gore! Jag tycker En obekväm sanning är jättebra, och så fort jag har råd ska jag införskaffa både boken och filmen. Om som alla vet brinner jag ju för miljöfrågor.

En av mina nya idoler är för övrigt Anton Abele, som startade manifestationen mot gatuvåldet som var i Kungsträdgården idag. Den började ju som en liten grej på Plattan och har ju blivit en skitstor grej som fick flyttas där ett antal kändisar deltagit. Att han bara är 15 år och tillsammans med sin pappa jobbat typ dygnet runt i ett par dagar nu med att fixa allt tycker jag är värt all respekt.

Apropå idoler, igår startades ett ämne av en anonym person som brukar läsa här som sa att jag var skitcool, hade en blogg man ville läsa även om man inte kände mig, och att hon ville vara som jag. WOW, tycker jag, det var coolt. Fast jag förstår inte varför man vill vara som jag: men senare sa hon att det var för att jag brinner för saker, och det vill hon också göra. Det är en anledning bra om någoon.

Nu blir det Simpsons och så ska jag se om mamma köpte Ben & Jerry-glass till mig eller inte. Jag blir väldigt glad om hon gjorde det.

That's enough of that shit.

Inga kommentarer: