fredag 26 oktober 2007

Facefuck

Äckliga jävla Facebook... Jag hade ett account där, under falskt namn, för jag ville joina gruppen "I bet I can find 1 000 000 people who dislikes George Bush", men trots falskt namn och hemlig e-post och inga uppgifter som helst, så envisades folk med att hitta mig där. Lägga upp bild var en dum idé: att acceptera två friends requests var en dummare.

Nu har jag tagit bort alla vänner, tagit bort bild, deactivatat mitt account och sagt att jag inte ville ha några mail därifrån. Problemet är att jag fortfarande ses som en medlem: jag kan reactivata mitt account när jag vill. Well, here's the inside scoop, newbie: det vill jag inte. Jag vill 100% radera mig själv och min email därifrån. Går det? Nej. Varför? Därför att när man blir medlem där väljer man mer eller mindre att sälja sin integritet till Djävulen. Förlåt, Facebook. Det står faktiskt i användaravtalet: det du lägger upp på sajten äger Facebook. För all framtid.

Låt mig citera Metro: "På sidan 4 i kontraktet ger alla Facebookanvändare automatiskt företaget en ”oåterkallelig, evig” och ”världsomspännande” rätt att kopiera, använda och sprida det man skickat på sajten." Enligt dem äger Facebook "Dina mejl, dina bilder, dina intressen, dina filmer, dina kontaktuppgifter" för alltid. Yay, det vill jag ju vara med om. Hade jag vetat det här hade jag aldrig blivit medlem till att börja med, och nu funderar jag på att skapa en helt ny mail bara för att ingen ska kunna hitta mig via skitsidan.

Dessutom är de fånigt amerikanska när det gäller sin reklam ("Myggan" var tvungen att ha censurerade bröstvårtor annars ansågs det stötande), och hur man ska skicka ut den (genom att se vad man skriver ser de vilken produkt man vill ha och voíla, du kommer få reklam för det). Så jag säger bara det: våga vägra Facebook!

That's enough of that shit.

Inga kommentarer: