måndag 20 augusti 2007

"If you know what I mean?"

Det känns ju bra att jag inte är den enda som är dålig på att ge mig av i tid till bussar: igår kom jag, Trams och hennes pappa inte iväg ner mot busstationen före typ tio minuter innan bussen skulle gå för vi var ju bara tvungna att se klart Torchwood-avsnittet vi tittade på: Jack skulle ju hångla med Jack liksom! Och dessutom hann jag ju i tid, så jag har ju inget att klaga på.

Bussturen var sådär, de första timmarna var skitjobbiga för det var kallt och folk överallt och ingen plats och hur ska man kunna sova? Efter ett tag blir man dock så trött så det är bara att sträcka ut sig och leva med att man kommer vakna var femte minut för att man har vidöppen mun och dregglar (känner jag mig själv rätt så snarkade jag säkert också).

Dock var det så värt det när man åkte den där sista halvtimmen mellan Arlanda och Stockholm och jag fick båda sätena för mig själv igen, för att inte tala om när man väl kom av och kunde köpa en 7-Eleven-kaffe, lyssna på Creedence, Survivor och Three Dog Night (eller vilka det nu är) samtidigt som man åt frukost på plattan och såg hur Stockholm vaknade till liv. Åh, jag älskar Stockholm.

När jag sen kom hem och insåg att det var två timmar kvar tills jag skulle gå till bussen gjorde jag vad varje kvinna gjort i min situation: jag tittade på Rocky. De filmerna är bra har jag nu konstaterat, och sett tre av dem under dagen. Fast jag sov mig igenom delar av tvåan, mkt dåligt för tvåan var fin. Fast i enlighet med mig själv gillade jag trean bäst.

Det påminde mig dock om att jag verkligen tycker om boxning! Alltså, okej, jag bryr mig inte så att jag orkar ha nån koll på det, men det är en av de få sporter som kan gå på TV utan att jag stänger av: jag menar, män som slåss med mycket muskler! Die Hard är en chick flick och boxning är för tjejer, det är allt jag säger. Brottning är jag inte alls lika förtjust i, jag tror det vore bättre om man gjorde sporten exklusiv för bara snygga killar och lät den som blev nerbrottad utföra valfri sexuell tjänst på vinnaren, minst hångel. Då skulle brottning nog bli den bästa sporten i världen tror jag.

Men frågan är, ska jag se Simpsons eller ID? Jag tror det blir Simpsons, mindre krångel, plus att svenska program sällan är någon hit om de inte handlar om tjockisar (fast femman brukar vara bra, så jag kanske kan titta på deras webb-TV eller nån repris eller nåt).

Idag var ju första skoldagen också, och såklart diskuterades utbytet vi ska göra med några danskar om typ tre veckor, och jag blev upplyst om att vi ska åka tåg dit och flyg hem. Grejen är den att jag av principskäl inte flyger till eller från ställen dit jag kan åka tåg, eftersom 1) jag hatar att flyga och 2) det är så omiljövänligt att jag skulle ha konstant ångest på flyget. Så jag har sagt att om Åse inte kan boka en tågbiljett hem till mig så åker jag inte med alls: jag ville inte ens dit från första början (stället som vi ska till beskrivs som en blandning mellan Norrland och Åkersberga, och alla bor på bondgårdar!).

Av någon anledning fick mina föräldrar för sig att det innebar att det ändå skulle komma en dansk hit och bo, och jag fattar seriöst inte hur man kan tro det? Själva poängen med såna här grejer är ju att man ska utföra ett byte, det är ju inte som att de vill hit och turista och bara snyltar. -_- Sen sa pappa att det var korkat att inte åka för det var sista resan jag får gratis, allt annat måste jag betala själv (my ASS förresten, Kreta-resan liksom!), men vafan den är till DANMARK. Till Åkersberga i Danmark. Av någon anledning är jag bara glad att jag har en anledning att slippa åka, för då behöver jag inte vara en sån där tråkig människa som inte vågar testa nåt nytt som alla tycker att Totte är. Herregud...

That's enoough of that shit.

Inga kommentarer: