lördag 2 september 2006

So far things are going great

De säger ju att man lär sig något nytt varje dag, eller åtminstone att man ska göra det, och tja, jag kan väl inte annat säga än att jag brukar lyckas. Sen att kunskapen inte alltid är den seriösaste är ganska irrelevant, dagens två lärdomar är att man aldrig ska lita på universum (oh yes, det är inte på min sida än inte), och att det faktiskt kan ta tre timmar att åka från Uppsala till Täby.

Och hur lyckas man med det undrar ni? Well, jag säger som Per Gessle, "det är lika bra att börja ifrån början":

06.00 - Vaknar hos Martin av att hans fjortontusen alarm går igång. Har sovit mindre än fem timmar och är dödstrött, men tvingar mig upp. Äter ingen frukost, men dricker lite juice i alla fall och tillbringar större delen av tiden med att försöka somna om.

07.07 - Martin och jag lämnar huset för en stärkande promenad på åtminstone 50 minuter (antagligen 90 för min del) in till stan.

07.10 - Vi konstaterar att det är kallt (i alla fall jag) och att vi nog hellre tar bussen: Martin bjuder såklart mig.

07.17 - Bussen anländer till busshållplatsen, vi går på.

07.26 - Martin hoppar av vid Uppsala Science Park efter att jag sagt åt honom att ta väl hand om min baby, dvs min CD-spelare som han fick låna (efter mycket tjat, jag älskar verkligen den, och även om jag hade min MP3 med lånar jag inte ut den bara sådär. Sen ville han ha mina hörlurar också (mina enda, vilket skulle inneburit en lååång resa utan musik för min del!), men det sa jag bestämt nej till... fast han fick det, efter vissa förhandlingar, men till sist hittade han ett par egna, så det löste sig. Hur som helst så tyckte han att jag var elak som inte ville låna ut dem: "du skulle fått dem av mig!". Mes).

07.34 - Framme i stan, har 9 minuter på mig att hinna med ett tåg.

07.43 - Hinner med tåg, och känner att "inget stoppar mig nu" eftersom jag hann med tåget en timme tidigare än vad jag trodde.

07.53 - Inser att nåt är fel när tåget stannar och kör sakta hälften av tiden.

07.59 - En röst i högtalarna säger att pga spårproblem så går tåget inte längre än till Arlanda, men att där är det bara att byta till nästa tåg. Nemas problemas, tänker jag, för jag har ju en timme till godo. Minst.

08.27 - Anländer till Arlanda, redan då tjugo minuter sen (hade allt gått som det skulle hade jag varit i Upplands Väsby vid 08.07). Får veta att nästa tåg går 08.32 från spår 2.

08.32 - Inget tåg syns till på spår 2, och på tavlan står det att tåget är på väg till Luleå eller nåt, och ska vara där 08.11 – alltså är även det försenat.

08.47 - Fortfarande inget tåg, och jag börjar bli irriterad. Men mer än en halvtimme emellan kan det väl inte gå? tänker jag och ringer Mamma.

08.57 - Ett tåg – hurra! Går på tåget, men blir orolig när det står Tierp på det. Går av och inser att tåget bara åkt dit för att vända, blir sur.

09.02 - Får tag på Mamma, och ser samtidigt att det står på tavlan att tåget ska gå till Upplands Väsby. Går på och frågar, men de säger Tierp. Mamma irriterad eftersom hon har möte snart.

09.04 - Ringer Pappa istället för att se om han kan skjuta från Upplands Väsby. Han är i Åkersberga så det är uteslutet, man han tar det inte så allvarligt: ”jaha, då missar du skolan idag”. Känns lite bättre (well, tro det eller ej, men min pappa är nog den enda som kan stressa ner mig vid nästan alla tillfällen).

09.05 - Tåg påstår att det ska dyka upp 09.08. Jag tvivlar.

09.10 - Tåg har inte dykt upp, och tavlan säger att det ska komma ett InterCity-tåg. Vill ta livet av mig.

09.11 - Tavlan ändrar sig och nu ska tåget faktiskt komma. Vill fortfarande ta livet av mig: Arlanda är kallt, jag saknar Martin, och jag börjar seriöst tro att jag aldrig ska komma därifrån. Dessutom är det helt kört att komma till skolan ens någorlunda i tid.

09.18 - Tåget kommer äntligen och åker vidare utan problem.

09.23 - Bussen jag borde tagit från Upplands Väsby åker, och jag är kvar på tåget.

09.29 - Anländer till Upplands Väsby, och blir helt överlycklig när solen lyser på mig och är varm. Känner mig frälst och pånyttfödd och går för att köpa mer tamponger på första bästa coop (självklart fick jag mens dagen innan, och självklart hade jag inte tillräckligt med tamponger).

09.34 - Mission Completed, letar efter ett McDonalds och en toalett.

09.43 - Inget McD, men fick låna toalett på ett konditori. Är ännu lyckligare, och frågar ut lokalbefolkningen om närmsta vägen till McD. Får beskrivning, men uppmanas att ta bussen – det är långt att gå.

09.45 - Har såklart inte tänkt ta någon buss utan knallar på och får syn på Väsby Centrum, gissar att man kanske kan hitta nåt att äta där.

09.47 - Väsby Centrum är mkt stängt, och jag börjar bli stressad – bussen lämnar bussstationen 09.53 nämligen.

09.49 - Lämnar Centrum och tror mig ha hittat en väg till en busshållplatsen.

09.50 - Det visade sig vara fel: tre minuter kvar tills bussen går, och jag är vilse i Väsby.

09.51 - Går på intuition och hittar en väg jag känner igen. Sjunger glatt på introt till Vänner och tänker att jag i alla fall är på gott humör.

09.53 - Framme vid busshållplatsen bara för att inse att det är fel: min buss går inte här.

09.54 - Har hittat en busshållplats som min buss går från, men måste korsa en livsfarlig väg först.

09.55 - Korsar den livsfarliga vägen och ser ett Burger King 20 meter ifrån busshållplatsen. 200 meter längre fram glittrar McDonalds märke och jag får onekligen Harold and Kumar goes to White Castle-vibbar.

09.56 - Bussen kommer, och jag hinner med. Lycka!

10.28 - Framme i Täby, men måste byta buss och ta mig till skolan också.

10.33 - Bussen dyker upp och jag går på. Känner oerhörd lättnad, och när jag går längre bak i bussen får jag syn på en tjej med Dirty Harry-motiv på tröjan: inser plötsligt att jag haft morgonen från helvetet, men att den där tröjan gjorde det värt det.

10.45 - Framme! Woho! Blir en snabbis in på Statoil för att köpa kaffe och muffins, eftersom I’m starving!

10.55 - Kommer in i klassrummet, två timmar senare än planerat, en timme för sent till skolan. Men för en gångs skull (och jag menar det) var jag helt jäkla oskyldig och bara ett offer för olyckliga omständigheter. Eller ja, universums vrede, snarare (börjar seriöst misstänka att den bra grejen jag får ut av det här är Martin, för det är alltid extra jäkligt när jag umgåtts med honom).

That’s enough of that shit.

Dagens ^^
Att efter den morgonen kunde dagen knappast bli sämre, och det blev den väl inte heller. Sen var den kanske inte det mest upphetsande jag varit med om heller – kan han inte studera snäckor här istället!?

Dagens -_-
Visste du att gurka är ett bär? Banan också, förresten. Och--- nej, jag orkar inte dra det där igen.

Dagens XD
Jag och Linda satt i matsalen och diskuterade udda uttryck – typ ”hänga i julgranen” och ”vara lite på kanelen”.

Dagens :(
Jag hatar när jag inte får ner låtarna jag vill ha!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Universum är emot oss!
Speciellt dig då, men nog fan är det emot mit också.
Men du lyckades i alla fall överleva dagen trots den fruktansvärda morgonen. Så det är väl något positivt. XP

Ell sa...

Jaaa, det var rätt skönt ändå när det var över. Men det var fan inte skoj att stå och frysa på Arlanda i EN HEL JÄKLA TIMME! >:O

M sa...

Jobbigt! *Musikski klappar på Barberlius*

Ell sa...

Jaaa! :(

Anonym sa...

Faan vad trökigt! *tycka synd om*
jag skulle nog ha vänt och tagit mej hem istället..X'D

Ell sa...

Jo, jag funderade på det, men jag är ganska envis när jag vill, sååå. :P