torsdag 14 september 2006

Let's do it like they do on the Discovery channel

Jag har tänkt blogga varenda kväll sen i tisdags, och ändå har jag inte gjort det. Är det för att jag är lat? Nej, för en gångs skull är det för att jag har ägnat mig åt att - i alla fall låtsas - ha ett socialt liv. Wow.

I tisdags var jag och fikade med Nellie... eller okej, vi fikade aldrig, eftersom vi först gick runt i Gamla stan jättelänge (SF-bokhandeln var ett måste, och Nellsie slösade bort 550 eller nåt där, medan jag skrattade åt henne. Så går det när man är kär i Harry Potter, antar jag), och sen blev vi sugna på glass ("det här kanske är en av de sista glassdagarna!"). Så istället hittade vi en glassbar där vi köpte onödigt mycket glass och för onödigt mycket pengar. Men gott var det.

Nellie är hur som helst trevlig, vi känner ju varandra genom Hoggy (såklart), och sen är vi dessutom med i samma band på Popomundo numera (och hon kände Martin och mig innan han och jag kände varandra, fyi). Det roliga var att hon är ganska sådär alternativ av sig, men hon tyckte ändå att rosa var en fantastisk fin färg, fast ingen av hennes kompisar förstod henne. Jag sa att jag förstod vad hon menade, inte många IRL som förstår den här grejen med mode helt plötsligt, men hon "tycker om att kolla på modekläder, men orkar inte följa det", och höll helt med om att det var en konstform (surprise, surprise när hon gått estetisk linje med inriktning textil i tre år).

Lite synd att hon bor så långt bort så att man inte kan träffas mer.

Igår var Martin här, och jag antar att jag inte ens behöver skriva om att det var trevligt? Dock infann sig lite humor, eftersom vi bestämde oss för att baka chokladbollar, och jag vet inte vad det är, förr kunde jag göra det ofta och bra, men på senaste tiden har det liksom inte velat för mig. Allt går skitbra, och det smakar gott, men for some reason så vill de inte bli till bollar. De faller isär, helt enkelt.

Sist resulterade det i att jag satt och käkade direkt ur bunken och såg på Lost, men eftersom Martin är kille misstänkte jag att han inte skulle förstå sig på det där med smet, så vi var tvungen att komma på en bättre lösning. Mamma föreslog att vi skulle lägga dem i bullformar, och det var ju inte en helt dum idé, det var bara det att utrymmet på fatet tog slut innan "degen" var det...

Resultatet finns här. Mamma såg grejen i mitten, och undrade lite sarkastiskt "var det en fallossymbol där i mitten?", och jag tyckte att det var så kul att jag var tvungen att referera till den som det resten av dess levnadstid (den dog för övrigt i för några timmar sen, men den var grymt god). Så kan det gå.

En annan grej jag insåg var att... tja, jag älskar nog djur. Martin skulle duscha och jag tänkte att "aha, då kan jag kolla på TV", och så råkade Animal Planet (min nya favoritkanal!) stå på, och det var Pet Rescue eller nåt sånt då. Just då var det ett inslag om en liten grävlingsunge, och jag har egentligen aldrig tyckte att grävlingar är något speciellt, men när jag såg den så var det liksom - för att säga som Hanna - cute me OUT, och någon del av mig bara "vill haaaaa". Och det slog mig att jag nog känner så för alla djur, mer eller mindre, och det är inte en slump att jag beundrar Harrison Ford så mycket för hans miljöarbete, och än mindre att jag inte tröttnar av att se på Steve Irwin i sex timmar.

Sen fick jag ytterligare bevis tidigare idag när jag såg Crocodile Hunter Diaries och de filmade en orm (rutpytonorm), och Steve Irwin säger "it's one of the most beautiful snakes in the world", och jag inser att jag sitter och håller med - it's beautiful. Och det finns väl skäl till att jag är vegetarian, och de är inte politiska.

That's enough of that shit.

Dagens ^^
Att vakna med Martin, såklart. Och att ha en oplanerad morgon, det är något med det där som tilltalar mig. Vakna, ehhhhh, okej, vi äter frukost. Shit, bussen? Okej, vi går dit, nu ska jag hem och sminka mig och fixa håret lite. Jaså, ska jag ta min buss nu? Okej, låter nice...
Det enda som saknas är en 7-Eleven-frukost.

Dagens ...
Min familj. Det är på väg neråt, I swear.

Dagens <3
Animal Planet! :D

Inga kommentarer: