fredag 15 september 2006

Kristdemokraterna - ett seriösare val

Notera! Jag står inte för åsikterna som presenteras i detta inlägg, jag gör det bara för betygen. Jag har absolut ingenting emot homosexuella, och jag värnar inte om kärnfamiljen. Men jag gillar faktiskt kaffe.
Inga djur kom till skada under inspelningarna heller. Så ni vet.


Så, det var alltså skolval idag. Jag hade, efter lite omständigheter, hamnat i Kristdemokraterna, vilket ju såklart kunde bli intressant. Eller ja, intressant går väl att definera i det här fallet, men mer eller mindre...

Våra främsta argument, iaf mina och Hemorrojdkillens, och det var vi som hängde ihop, var 1) kärnfamiljen, 2) kemisk kastrering och 3) man ska vara seriös. Den sista grejen kom från våra valaffischer (iaf några av dem), som hade serios.istheshit.net-bilden på sig, samt texten under: "Kristdemokraterna - ett seriösare val". Väldigt vitsigt.

I början, när vi lekte riksdag och beslutade saker om olika lagar och grejer var vi ganska seriösa, och hela partiet engagerade sig, även om det mest var Hemorrojdkillen som sa saker. Vi funderade ett tag på att använda "gud ser ändå allt, så vi kan lika gärna låta polisen göra det också" som ett argument för buggning, men lät bli - folk hade nog inte riktigt lyssnat då (ja, H och mig emellan så sa vi "enligt de gamla kristna värderingarna" mest hela tiden, och hävdade att "1537 var ett fint år för Sverige!", men det sa vi aldrig högt).

Sen var det dags för den almänna debatten då resten av skolan skulle vara med och inte bara sam-klasserna, och då hade vi av någon anledning tappat all "trovärdighet" som vi haft innan. Kan ha att göra med att vi tryckt upp ett tiotal valaffischer till som vi sprang runt och garvade åt, och att vi fått en knäpp och sa "KÄRNFAMILJEN" om precis allt. Då hade dessutom resten av partimedlemmar lagt ner sin argumentativa (är det ens ett ord?) sida, och det var därför Hemorrojdkillen som var den som fick ordet mest... och han sa "seriös" A LOT.

Tyvärr fick inte vi uttrycka våra åsikter i två frågor, en som jag hade kommit på ett fantastiskt bra argument till om kärnfamiljen och så, så när vi skulle ta ställning till den sista frågan - ska vi avskaffa KomVux för att motivera folk att gå gymnasiet? - räckte jag upp handen och begärde ordet med en enda sak i tankarna: att säga "KÄRNFAMILJEN" så många gånger som möjligt, och helst av allt smyga in lite homofobi också (vi ville nämligen reta upp Den militanta falafeln som fuckade upp vår valkampanj genom att skriva "bli homofob - rösta på kristdemokraterna" överallt fast hon inte hade något med skolvalet att göra):

- Vi i Kristdemokraterna är för det här förslaget, för vi anser att om man får tillräckligt med stöd hemifrån klarar man av att studera på gymnasiet, och man kan skaffa sig en framtid. Och det är här kärnfamiljen, som vi i KD står för, kommer in, för det är med den man kan klara det här. Jag vill dessutom påpeka att ingen av er skulle vara här inne om det inte vore för det fina förhållandet, man och kvinna, som kärnfamiljen innebär. Så jag vill bara påpeka än en gång: kärnfamiljen.

Okej, kanske inte ordagrannt, men i stort sett vad jag menade, och sen fick jag applåder från resten av salen eftersom de flesta nog räknade ut att jag inte riiiktigt tyckte sådär (antar att man får humorpoäng ibland), och det var rätt humor. Sjönk ihop i min stol och började asgarva, samtidigt som Hemorrojdkillen försökte säga några sista ord om seriositet, vilket han också fick senare. Sen tog vi varje tillfälle vi kunde till att skrika "KÄRNFAMILJEN" för att störa alla andra, men det är en annan historia.

En annan grej som vi påverkade var elevrådsordförandevalet. Man fick nämligen ställa frågor till de olika kandidaterna, och eftersom kandidat nr 2 (som vi hejade på, det var nämligen KDs partiledare) inte verkade ha så mycket som hon stod fär (att höja mysfaktorn, typ), så ställde H "en fråga som ligger mig varmt om hjärtat: kan man inte få gratis kaffe till lunchen?" (at least så höll han käft om tequilabaren han vill ha). Det fick igång resten av skolan som genast frågade ut henne om hennes kaffepolitik (yep, precis så kallade vi det), och hon sa att om folk ville det skulle hon försöka göra så mycket hon kunde för skolans koffeinberoende - ett klart smart drag.

Den militanta falafeln hade också ställt upp, men kunde av vissa orsaker inte vara där själv, så hon sände in Den övermogna papayan som sin representant. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ge henne lite mindre röster och frågade om hon ansåg att koffein var en drog - hon är nämligen extrem drogmotståndare. Papayan trodde inte det, men efter en viss utfrågning om "kaffepolitiken" tyckte jag ändå att mitt mission var completed, och samma process skedde med den sista kandidaten - som hade en självutnämnd representant där...

Så på måndag får vi höra hur det gick, och antagligen blev det väldigt spännande. Men något säger mig att KD tyvärr inte tar hem det här, för av någon anledning är det ingen som tar det här med KÄRNFAMILJEN på allvar.

That's enough of that shit.

Dagens <3
Pizza med keso är typ feeett gott. Me luuuv pizza! <3

Dagens XD
"Hade det bara funnits män här hade vi våldtagit varandra, det kan ni vara säkra på!"
- Folk höll inte alltid med F! om deras åsikter...

Dagens :(
Dumma videobutiken hade inte Firewall! :O

Inga kommentarer: