tisdag 13 september 2005

Visste ni att?

Visste ni att igår skrev jag min femtionde blogg? Femtio bloggar sen i april, det är inte så mycket som det skulle kunna vara, om man säger så. Får väl se till att börja uppdatera här lite oftare och inte bara när jag inte har något bättre för mig. Har ju definitivt blivit bättre på senaste tiden, om man säger så.

Visste ni att allas vår Zackrid fyllde år igår? Inte? Nu vet ni det i alla fall, han tog och blev sexton år (ett halvår efter undertecknad :P), och firade det genom att skriva sin andra blogg. Om ni skulle vilja lära er allt om Muskotens vardag, så kan ni göra det här numera. Spännande, va? (Tja, han har i alla fall inte snott min layout...)

Visste ni att jag håller på att uppdaterar min hemsida ganska mycket just nu? Jag har bl a skrivit jättemycket på Citatens värld, även om den är långtifrån färdig. Dessutom har jag fixat lite med menyn också, men det märker man antagligen inte om den fungerat felfritt innan. Men jag ska förhoppningsvis lägga till en ganska cool effekt där snart som jag lärt mig på WebbDesignslektionerna.

Visste ni att ikväll spelar Mats Hedlund och Fröken Underbar på Mosebacke? Ja, om ni aktivt läst det jag skriver är det ganska möjligt att ni kännt till det, annars är det troligare att ni missat mig. Så om ni skulle få för er att undra vart jag befinner mig den vackra septemberkväll så har ni svaret här!

Visste ni att förutom Mats Hedlund och Loke så är det faktiskt Patrask som jag lyssnar mest på just nu? Faktum är att jag är förvånad själv, men på något vis lyckades det bli så. Jag hittade tre låtar på datorn (de tre låtarna på deras demoskiva som jag köpte förra året) och insåg att de här, de är fanimig geniala. Mina syskon anser att musik är gnällig, eller nåt sånt (okej, det är den om man inte spelar så högt att man hör), men jag tycker att den är underbar. Ångrar nästan att jag inte köpte deras skiva under senaste Medelåldersveckan (och om jag säger det, då är det bra, för jag brukar normalt sett tycka att medeltida musik är överskattat).

Visste ni att jag har brun/grön/gula ögon? Det gjorde inte Svedski igår, när hon försökte äga mig med en Harry Potter-sida. Idén med sidan var att någon (i det här fallet Svedski) svarade på frågor om en annan person (i det här fallet mig), typ vad den personen har för ögonfärg, hårfärg, favoritmat och sånt. Sen skickas en sida iväg till person2/mig som då får upp en löjlig kopp med telöv i och ska bli "spådd". När man svarat på några frågor så börjar sidan att "spå" en och säga saker som att "du har den här hårfärgen", "du ser på den här sidan med ögon som har den här färgen". Tyvärr hade Svedski svarat att jag hade blåa ögon, att min favoritfilm var Tru Calling (det är fel, det är min favorit-TV-serie, min favoritfilm är Moulin Rouge, och favoritfilmer är gamla Star Wars-trilogin), och att mitt favoritintresse var musik (jag gillar att lyssna på musik, men inte mer. Det jag gillar mest är att skriva). Så nu vet ni. ;)

Visste ni att mina webbdesignslektioner har en tendens att bli ganska dryga efter ett tag? Jag måste seriöst ha en viss talang med datorer, för jag gör alltid klart det vi ska på typ tio minuter, medans alla andra jobbar med det i tjugo år. Och mitt blir ändå snyggare än deras. I alla fall det jag sett. Men okej, det är ju trevligt att vara bra på datorer och ha lätt för att fatta Dreamweaver och Fireworks och såna grejer, men jag tycker ändå att det isåfall borde finnas saker man kan göra om man är klar. Det gör det inte, vi som var klara fick i uppdrag att göra "snyggare" sidor. Suck?

Visste ni att det är inkicksfest på Täby Galopp på fredag? Folk tycker att jag ska gå dit och få ett ragg, och det låter väl inte helt fel, men tyvärr kostar det ju pengar. Typ 140 kronor, och det är lite mer än jag har råd att lägga ut just nu. Tror jag, jag vet inte riktigt. Mamma skulle iofs betala inträdet på Mosebacke ikväll, men jag måste köpa en present till Zackrid också, och även om jag skulle ha råd med båda så är det jäkligt korkat att bränna alla sina pengar i mitten av månaden. Så jag får nog skita i inkicksfesten, kan nog dra till Scharabben och se på film eller nåt istället (jag ringde honom i Krstad och undrade om han hade The Island på datorn, och sa att jag tänkte komma över och se den nu i veckan).

Visste ni att det bara är två avsnitt kvar av Tru Calling? De gjorde bara sex avsnitt av säsong två, sen lades hela serien ner utan förklaring eller någonting. Och ändå hade serien flera miljoner tittare på varenda avsnitt. Fatta det! Två avsnitt kvar! Det är liksom ingenting, så om två veckor kommer jag inte kunna se min älskade serie något mer! Får ladda ner de avsnitt som jag missade i början och trösta mig med, tror jag.

Visste ni att teaterkunskap är ett sjukt kul ämne? Vi har det med en lärare som är HELT underbar, jag har honom i estetiskt val också, Hjalmar heter han. Han äger, hela ämnet teaterkunskap äger. Det är det som gör det värt att gå till skolan på tisdagar (okej, webbdesign är också kul, även om den är tidig...), för man vet att man kommer att få ha en underbar lektion i teaterkunskap. Förra veckan läste vi Medea, och jag fick seriöst lust att lära mig en monolog därifrån och använda på typ Jojje. Fast det gjorde jag inte.

Visste ni att jag har lyssnat på en och samma låt skitlänge nu? Den heter Golden Brown och är gjord av ett band som heter The Stranglers. Scharabben skickade den, som jag har förstått så är den soundtrack till filmen Snatch. Jag och Chriss såg den i somras hemma hos honom, samma dag som vi kom hem från landet (Scharabben låg och sov i soffan mestadelen av tiden, för han hade kommit hem från USA typ mång timmar tidigare och inte sovit). Den filmen är ganska bra, den påminner lite om Pulp Fiction, fast ändå inte. Och låten är skitbra, den är så lugn på något vis. Får mig att tänka på tåg, men det kan bero på att Scharabben lät mig lyssna på den på Roslagsbanan första gången.

Visste ni att en kille i min klass ville sova hos mig i helgen? Han ringde uppenbarligen mig när han var full eller nåt sånt och tänkte att "Ellen kan man nog sova" hos. Djup kille, eller hur? Det är inte ens någon jag pratat mycket med, men han brukar sätta sig bredvid mig när man ska diskutera och grejer. Antagligen för att mitt är ett av de namn i klassen han kan, han är seriöst dålig på sånt. :P Dessutom känner han Ebba (som gick på Skolhagen) har jag fått veta. :P

Visste ni att jag slutar nu?

Over and out.

Inga kommentarer: