tisdag 5 januari 2010

2010

Nu tänkte jag ge er lite listor om det gamla året, det nya året, och det nya decenniet. Eftersom det är 2010 ska alla listor innehålla tio punkter. Awesome. Vi börjar med...

10 saker som hände 2009 som är värda att minnas
 1. Jag kom hem från London.
  Varför är det här värt att notera? För att det var nice. Don't get me wrong, jag älskade London, men jag kom hem till världens bästa nördgäng, Mineurfikor, och visserligen arbetslöshet och körkortslöshet, men jag var taggad på att börja om. Så det är värt att minnas.

 2. Jag tog körkort
  Det här är väl ganska uppenbart varför det är värt att minnas? Jag var väldigt skeptisk mot körkort en gång i tiden, men det är fantastiskt skönt att slippa be om skjuts och kunna köra själv när det behövs.

 3. Roadtrip till Göteborg
  Det var kul eftersom jag just tagit körkort och fick köra riktigt långt, och för att jag aldrig åkt långt utan några föräldrar i bilen innan. Dessutom cruisade jag, Hanna och Elin runt i Gbg sen, vilket var niiice.

 4. Chriss och jag såg Bruce Springsteen på Stadion
  Det här var nice av massor med anledningar. Dels för att jag och Chriss träffades på första gången på över ett år, dels för att jag aldrig var på konsert på Stadion tidigare, och så självklart också för att Bruce var AWESOOOME.

 5. Jag och Hanna arrangerade Expecto Patronum 2009
  Det var nice. En av de mer lyckade grejer jag gjort, och dessutom var det skitkul. Och vad jag förstått hade folk som var där kul de också.

 6. Jag färgade håret svart
  Detta var en impulsgrej (men alla impulsiva grejer jag gjorde i år, typ det och mobilköpet, visade sig vara riktigt bra grejer). Det var bra för jag hittade tillbaka till mina musikaliska hårdrocksrötter tack vare det också (eller ja, en viss pjäs kan ha hjälpt till med det också).

 7. Jag började läsa naturvetenskapligt basår
  Jaha, och? Tänker ni då. Men det här var viktigt för då kunde jag äntligen lägga samhällsvetenskapen bakom mig och börja plugga saker som jag förhoppningsvis har nytta av i framtiden.

 8. Jag började plugga på universitet
  Jag vet att den hör ihop med sjuan, men det här kändes som ett stort och vuxet steg för mig. Nu är det dags att faktiskt plugga sånt som är viktigt och bli något.

 9. Calle kom tvåa i Idol 2009
  Det säger väl sig självt varför det är värt att minnas? Chriss gav mig hans skiva - signerad - i för tidig födelsedagspresent. Yay!

 10. Jag kom på vad jag vill göra med mitt liv!
  Det här var mkt viktigt för mig, men jag antar att det också säger sig självt. Jag ska plugga till biogeolog, vilket säkert låter jättetråkigt för alla som inte är jag, men det är perfekt för mig. Jag kanske pratar mer om det när det närmar sig...
Japp, det var 2009 för mig. Jag kunde ha gjort en lista likt Elin eller Hanna, men jag nöjer mig med det där...

10 saker jag lovar mig själv inför det nya året (aka nyårslöften)
 1. Träna
  Alltid! Jag har egentligen inga problem med att hålla det löftet, för jag gillar att träna och så, men i år ska jag fan skaffa bra kondition. Jag är rätt stark liksom, men jag är ganska dålig på att springa länge.

 2. Äta nyttigt
  En annan gammal klassiker! Det jag menar specifikt är att jag måste lära mig att laga nyttig mat också. Jag kan inte göra samma maträtt om och om igen. Mitt mål är att kunna laga mat till mig själv i två veckor utan att behöva upprepa mig!

 3. Se alla serier och filmer, spela igenom alla spel, läsa alla böcker jag har
  Weird? Nej. Jag äger sjukt mycket filmer och serier som jag aldrig sett igenom. Detsamma gäller spel (och inte så mycket böcker, men en del), så jag känner att i år ska jag fan se igenom allt åtminstone en gång. Eller försöka, om det suger så får jag ju såklart skita i det.

 4. Utmaning: läsa 50 böcker under året
  Förra året körde jag på 25, vilket var en piece of cake, så nu ska jag se om jag kan göra det svårt för mig.

 5. Skaffa ett jobb
  Hur många gånger har jag haft den egentligen? Ett par. Still, jag behöver ett jobb. Dags att ta tag i det där nu. Speciellt om jag ska klara löfte nummer 6.

 6. Flytta hemifrån
  I år ska det bli av, på riktigt. Jag är nästan säker på att jag ska köpa en lägenhet, så jag behöver definitivt jobba ihop lite pengar först, men efter det SKA det bli av.

 7. Slå Trams i vuxenpoäng-tävlingen
  No way in hell att Trams är vuxnare än jag! Trots att hon flyttat hemifrån...

 8. Sluta vara arg för småsaker
  Jag säger inte att jag ska sluta vara mitt vanliga, fantastiska bitchiga, gnälliga jag, men jag måste sluta bli arg på folk för småsaker. Det är inte värt det helt enkelt.

 9. Inse att allt inte är mitt problem
  Den här var så bra att jag snor den från Trams som snott den från nån: "I will let myself accept that not everything has to be my problem, that I'm allowed to say 'I don't really care' about things that I don't really care about. I can't fix everything that's wrong with the world, and it's not my responsibility. All I can do is try to make my little part of the world a better place. I will not allow anyone to tell me I'm a bad person for thinking like this."

 10. Redigera min NaNo
  Göra en seriös redigering, inkluderat omläsning och omskrivning och så vidare. I've never done that before!
Awesome det där, märker man inte redan på en gång att jag kommer bli en ny, fantastisk person? Jo, jag trodde väl det. Nästa lista, där mina okända krafter som siare kommer fram...

10 saker som kommer hända under 10-talet
 1. Någon jag känner kommer att få barn
  Då menar jag inte släktingar (de har barn allihop, känns det som), utan en nära vän. Om tio år närmar vi alla oss trettio, så det känns som ett ganska safe bet. Frågan är vem?

 2. Det kommer att avslöjas vem låten "You're so vain" handlar om
  Varför just under 10-talet? I don't know, men jag tror inte att det kan hållas hemligt särskilt länge till.

 3. Ett piller som tar bort mensen och smakar choklad kommer att uppfinnas
  Det måste hända någon gång, och jag hoppas på snart!

 4. Kaffe kommer visa sig vara nyttigare än te
  Eftersom det ändrar sig från dag till dag spelar det kanske ingen roll i det långa loppet, men bara några dagar då jag får känna mig smug och superior räcker gott och väl.

 5. Aftonbladet kommer att gå i konkurs
  Kanske för att Zackrid köper skiten och lägger ner den, kanske av andra anledningar. Men det kommer hända.

 6. Någon kommer att göra något som kommer att ha konsekvenser
  Totally.

 7. Nedladdning kommer bli lagligt igen
  Nu när filmen har återfötts i och med Avatar (seriöst, kommer vi någonsin kunna uppskatta 00-talets specialeffekter igen?) kommer folk fortsätta gå på bio och ladda ner, och allting kommer bli bra igen.

 8. Lost tar slut och alla kommer tänka att "Rocks Fall. Everyone dies" är ett bättre slut
  Att Lost avslutas kan man ju mer eller mindre räkna med, men frågan är då: kommer fansen nöja sig med svaren? I think not.

 9. Skåne kommer förklara sig självständigt och vägra lyda under svenska lag
  Det är bara en tidsfråga.

 10. Jag kommer få mitt eget TV-program på Animal Planet
  A girl can dream, right?
Tja, vi får se hur det blir med det där, jag hoppas jag kan hitta min blogg om tio år och se vad som hände och inte. Det vore awesome om det hände. :D

True story.

2 kommentarer:

Trams sa...

Haha, med tanke på att jag bara vann över dig första veckan och sen gjorde uruselt ifrån mig är jag glad att vi inte träffades över nyår. XD Jag ska fan ge dig bättre motstånd i år! I am awesome! XD

Lost ska ta slut i år! Lost ska ta slut i år! :D :D :D *happy dance* Det är snart över!!! :D :D :D :D
(Jag kommer att bli väldigt upprörd om det inte tar slut. Jag känner ett större behov av att det tar slut än att få svar på frågor, jag förväntar mig inga svar. Det måste bara ta slut snart!)

Jag vill ha ett piller som stoppar mensen och smakar choklad nu!

Ell sa...

Ja, du är ju en underdog nu och de har ju en tendens att komma ikapp... men jag tänker kämpa! XP

Du får berätta hur det går! Så får vi se om jag kanske orkar se det någon dag...

Det börjar bli dags för det!!