torsdag 1 oktober 2009

Blogga om nyheter

Jag tänker alltid att jag ska blogga mer om nyheter, så here goes:

Sverige har äntligen lite vettiga namnlagar! Speciellt den här tycker jag var på tiden, och jag vet nog en person till som tycker det. Inte för att jag tycker att vi ska ha som i USA där man kan heta vadfansomhelst i princip, men det känns som att vuxna människor ska kunna välja själva vad de ska få heta och inte liksom. Och det får man äntligen!

Bröstcancer är ju hett den här månaden också. Där finns det ju en del att ta upp, typ det faktum att de på allvar har en jävel som designar om bandet varje år... DET ÄR ETT ROSA BAND!? Är det verkligen fantastiskt att någon kan ändra hur linjerna på det ser ut? Och så en månad så går alla brudar runt med dem på sina jackor och är jättemedvetna...

...resten av året får vi dock skit av bröstcancerfanatikerna för att vi inte klämmer oss på brösten regelbundet nog. Men enligt DN så är det inte nödvändigt att känna efter själv - det ökar bara stressen och rädslan över att ha cancer och oftast upptäcker man bara godartade tumörer i alla fall. Nice, tänker jag, då slipper man känna sig dålig över det, men jag misstänker att det kommer bli krig på debattsidorna snart. Folk ska ju alltid gnälla.

Överhuvudtaget har jag svårt för Rosa bandet. Jag tycker förstås att man ska göra vad man kan för att bota cancer, men varför en hel månad till just bröstcancer? Varför inte en månad för all cancer? Eller snarare, varför inte en månad för färgade band? Det ska inte vara status att ha ett rosa band - ju fler band, desto högre status. Det skulle jag kunna engagera mig i. Kanske.

Och nu när jag tittade runt för att se om jag glömt något hittade jag det här. Allvarligt talat? Har folk inget bättre för sig? Om det är äckligt utanför en toalett - tror de verkligen att det är den som sitter ners fel? Hur kan det här ens BLI en debatt, är det verkligen så jävla jobbigt att sitta ner som kille? Jag fattar att det måste vara nice att kunna stå upp, hell I wish I could, men det är fan inte diskriminering att säga att pojkar måste sitta ner. Jag tror fan att det indirekt säger att tjejer måste det också, bara det att det är sjukt svårt för oss att göra det stående att man inte måste göra regler för det. Om föräldrarna nu är så jävla diskriminerade kan ju de betala för extra städare - eller gå dit och städa själva.

Nej, nu ska jag sluta tjata på innan ni tröttnar på mig. Det här med att blogga om nyheter kanske inte är min grej trots allt.

True story.

2 kommentarer:

Svedski sa...

Ang namndebatten tycker jag det är intressant att de inte tar upp fallet om en tjej, jag tror hon heter Caroline, som INNAN Jan-Olov fick sitt namn genom, fick rätt att lägga till Sven i sitt namn.

Och ang rosa bandet tycker jag det är intressant hur hypat det är i Sverige. I övriga länder, t ex Englad och Usa, säljs banden året om och till en frivillig donation.

Ell sa...

Hmm, det är faktiskt jäkligt skumt. Det borde vara ganska relevant för debatten.

Ja, jag fattar inte riktigt det.