tisdag 7 juni 2016

Review: The Rising

The Rising The Rising by Kelley Armstrong
My rating: 4 of 5 stars

Jag ville typ ge den här tre stjärnor för det var två saker jag inte gillade med den, men den var också bättre än de första två, så jag tror det jämnar ut sig till fyra stjärnor.

Det första som störde mig var kärleken, för jag gillar inte hur det slutade. Det var förutsägbart och tråkigt, och jag hatade framför allt hur Maya fick berättat för sig av alla vem hon egentligen gillade. Ja, hon gav sig själv tid att fundera på saken innan hon bestämde sig, men ändå.

Och hon blev inte ihop med Sam, det var sämst.

Den andra saken var slutet av boken, det kändes lite hastigt. Inte för att det var dåligt eller så, men det introducerade helt random en massa nya karaktärer (jag vet att de är från den andra serien, men eftersom jag inte läst den kändes de random för mig) och för att komma dit kändes det som att den bara skummade förbi långa delar. Innan dess har vi fått en ganska detaljerad beskrivning av allt som hänt, men här fick man typ en sammanfattning om ens det. När jag läste och hade hundra sidor kvar var jag jätteförvirrad över hur någonting skulle kunna lösa sig.

Med det sagt gillade jag slutet. Det känns bara som att om man ser på hela serien i sin helhet var pacingen jävligt off. Kanske borde det ha varit en fjärde bok eller nåt, jag vet inte riktigt.

Men, serien som helhet är jättebra och jag kommer definitivt läsa serien som kom innan den här.


True story.

Inga kommentarer: