tisdag 14 juni 2016

Review: Färjan

Färjan Färjan by Mats Strandberg
My rating: 4 of 5 stars

Jag älskade verkligen hur den här började. Alla dessa karaktären, den fantastiska settingen och hur den långsamt introducerade ploten fick den verkligen att kännas Stephen King-aktig (fast låt oss vara ärliga, den utspelade sig inte i Maine så den kommer aldrig vara riktigt Stephen King-aktig). Jag älskade den och ville inte sluta läsa (fast jag tvingades göra det alltför ofta).

Sen träffade skiten fläkten och då blev det för mycket. Det var så mycket gore. Alltså jag har inget emot beskrivningar av äckliga saker, inte egentligen, men när det är allt man får i flera hundra sidor så slutar det vara äckligt, slutar påverka en, det gör en bara ... mätt. Inte riktigt ordet jag trodde jag skulle använda om en vampyrbok.

Och slutet lämnade en del att önska för mig. Många av subploterna kändes ofärdiga (nej "de blev ätna av en vampyr" räknas inte som ett avslut) och hintarna på att det inte var över fick mig bara att undra varför boken slutade där. Kunde vi inte ha hoppat över några hundra sidor av gore och fått ett bättre slut?

Jaja. En fantastisk set-up och ett slut som är en besvikelse ÄR väldigt Stephen King.

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: