torsdag 3 december 2015

Review: Frost

Frost Frost by Maggie Stiefvater
My rating: 4 of 5 stars

Varulvar som ändras beroende på årstider och kallt väder snarare än fullmånen? [insert bra skit memet som inte vill funka på varken goodreads eller blogger]

Nej, seriöst, jag ÄLSKAR det. Det är en så bra take på varulvar, och jag tänkte hela tiden på vad mer man kan göra med det. Typ, varulvar som hela tiden förändras beroende på om de fryser eller inte? Det vore skitkul. Skulle inte funkat i den här boken, men ändå. Låt oss vara kreativa.

En annan anledning till att jag älskade boken var att jag älskar tjejen med vargaktiga pojkvänner och ja, fine, jag ska gå och kinkshamea mig själv, men FUCK YOU, jag älskar det. Typ som Scarlett i Lunar Chronicles eller Alexia i Parasol Protectorate. Mmmmyes. En annan bra trope: töntiga/nördiga tjejer som måste bli vänner med den bitchiga populära tjejen som visar sig vara awesome (som Cordelia i Buffy eller Ida i Engelfors).

Jag gillade också hur alla kapitel började med den nuvarande temperaturen, fast det stämde inte alltid. Ofta ens andedräkt blir ånga när de är sju grader ute? Och ibland verkade det handlar om temperaturen utomhus och andra inomhus och jag hängde inte riktigt med. Men det gjorde det till den perfekta boken att läsa när man åkte kommunalt i slutet av november/början av december.

Och jag vet att det är en romance-roman, men måste de vara så ... romantiska? Jag vet, jag vet, de är tonåringar och kärlek är nytt och aldrig bättre, men måste de berätta hur mycket de älskar varandra och vill hångla på VARENDA sida? Kom igen, chilla lite (men inte för mycket, HAHAHAHA).

Jaja, jag ska väl inte missunna dem sin lycka. De var rätt söta ihop.

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: