söndag 11 oktober 2015

Unpopular opinions

Snor som vanligt hejdlöst från Chriss.

1. A Popular Book or series that you didn’t like.

Percy Jackson. Kan ha mycket att göra med att jag lyssnade på de engelska ljudböckerna och uppläsaren är verkligen så jävla sämst, men jag vet inte, fanns lite annat jag störde mig på också.

Eller kanske Maze Runner! Tyckte första filmen var mkt bättre än första boken, och första boken var bättre än resten av serien som var sämst.

2. A Popular Book or series that every one else seems to hate but you love.

Ehhh, Allegiant tror jag. Jag har hört att de flesta inte var helt sålda på slutet eller tycker att Divergent i allmänhet var lite dålig, men alltså jämfört med flera andra YA-dystopier tyckte jag ändå den klarade sig ganska bra. Det hände åtminstone nya, otippade saker genom hela serien, till skillnad från vissa andra som bara repeterade samma story i varje bok ... däremot vill jag inte påstå att jag "loved" it, men jaja.

3. A Love Triangle where the main character ended up with the person you did NOT want them to end up with (warn ppl for spoilers) OR an OTP that you don’t like.

Alltså måste säga samma som Chriss här och säga att jag inte var särskilt förtjust i Katniss endgame i Hunger Games. Fast sen är jag ju Team Johanna så att i mitt fall var det väl kört hur det än gick.

4. A popular book Genre that you hardly reach for. 

Svenska deckare. Läser jag deckare brukar det vara suuuuperpoppis böcker, typ Gillian Flynn eller Jo Rowlings, men jag orkar väldigt sällan engagera mig i den svenska deckargenren. Det är bara inte min grej.

5. A popular or beloved character that you do not like.

Skulle återigen kunna säga som Chriss och dra till med Peeta, men måste nog gå ett steg längre och säga att jag inte gillade Finnick särskilt mycket heller. Han gjorde ingenting för mig.

6. A popular author that you can’t seem to get into.

David Levithan. Idk, har läst två-ish böcker av honom och var verkligen underwhelmed.

7. A popular book trope that you’re tired of seeing. (examples ”lost princess”, corrupt ruler, love triangles, etc.)

Kille har crush på sin bästa tjejkompis från när han var liten och plötsligt återvänder hon in i hans liv och är mystisk, vilket är typ vad all pojkfokuserande YA handlar om. SNAAAAAAAAAAAAARK.

8. A popular series that you have no interest in reading.

The Mortal Instruments. De är säkert jättespännande men jag har så jävla svårt för Cassie Clare att det aldrig kommer att hända.

9. The saying goes ”The book is always better than the movie”, but what movie or T.V. show adaptation do you prefer more than the book?

Har redan nämnt Maze Runner, men också Hunger Games. Den första filmen iaf, den tjänade enormt mycket på att bredda perspektivet utanför Katniss. Tveksamt om det kan rädda sista filmen dock, för det är i andra halvan av Mockingjay som bokserien blev riktigt jävla dålig.

True story.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh haha, men nu vill jag veta vad det är med Cassie Clare!

Ell sa...

Hehehe, du borde kunna läsa hela grejen här, om Wayback Machine-länkarna fungerar som de ska!

Basically, när hon skrev sin Draco Trilogy (som gjorde henne till värsta kändisen i HP-fandomen för tio år sen) kom det fram att hon plagierat SNORMYCKET grejer. Hon har aldrig riktigt bett om ursäkt för det (vilket är lite lame, med tanke på att TMI har fått sitt namn från en av hennes gamla fanfics), vilket får mig att ogilla henne. Ärligt talat finns det folk som gjort värre grejer (och Cassie Clare GÖR bra saker, hon var ju t ex stenhård med att de inte fick whitewasha en av hennes karaktärer i filmen), men har ogillat henne så länge nu att det liksom är svårt att sluta ...