fredag 23 oktober 2015

Review: Det är så logiskt alla fattar utom du

Det är så logiskt alla fattar utom du Det är så logiskt alla fattar utom du by Lisa Bjärbo
My rating: 3 of 5 stars

Så, Ester och Johan är BFFs. Ester är kär i en snygg hårdrockare som är med i ett band och Johan är kär i Ester. Det har han varit i fyra år, men hon friendzonar honom. Omedvetet, förstås, han har inte berättat.

Och här är var det hade kunnat gå käpprätt åt helvete. Lyckligtvis har Johan andra problem i sitt liv, eftersom han misstänker att hans pappa är otrogen mot hans mamma och att hans föräldrar kommer skilja sig. Hans känslor för Ester är ingenting emot det.

Jag gillade den här boken, jag köpte den ... enda till slutet. Det är åh så förutsägbart, och bara att jag säger det är antagligen tillräckligt för att spoila hela slutet för er. Förlåt. Men det hade kunnat vara så mycket bättre, vi hade kunnat få någonting om tjejer och killar som är vänner och ingenting mer, men neeeeeeeej, det kan vi aldrig få, eller hur? Känslor ska ALLTID blandas in.

(Jag kanske ska påpeka här att jag är personligt störd av det här eftersom en av mina närmaste vänner sedan jag var liten är en kille. Han heter också Johan och ser ut typ exakt som karaktären i boken. Det tog bort alla eventuella romantiska känslor för honom redan från första sidan.)

Det är en bra bok. Jag relaterade till huvudpersonen på det där "oh my gods jag vill aldrig vara tonåring igen"-sättet som jag älskar att relatera till huvudpersoner i YA-böcker, språket var bra och bortsett från slutet tyckte jag den var realistisk. Tyvärr var slutet så förutsägbart och inte vad jag ville ha, att den bara får tre stjärnor från mig. Men jag kommer läsa författarens senaste bok, Djupa Ro.

View all my reviews

True story.

2 kommentarer:

bam sa...

Jag undrar hur många vänskaper som förstörts pga populärkultur och samhället alltid ska trycka på att tjej + kille (herregud vad heteronormativt också) = kärlek och ej vänskap.

Ell sa...

Säkert för många ...

Och alltså, ge mig samma berättelse fast med två tjejer istället och jag är såld. Hela samhället talar ju om för en att man är hemligt kär i sin kill-BFF, men INGEN säger att de där känslorna du har för din tjej-BFF kanske är någonting mer än bara vänskap. Det lär vara tusen gånger svårare att upptäcka och allt blir så mkt bättre med lesbians, så ge mig fler såna berättelser.