söndag 25 oktober 2015

Review: Ella Enchanted

Ella Enchanted Ella Enchanted by Gail Carson Levine
My rating: 4 of 5 stars

Jag tror jag behöver en "needs more lesbians"-hylla, men om jag lägger till en sån måste jag gå tillbaka och tagga om typ 98% av böckerna jag recenserat, så det är nog inte värt det. Men ändå. Needs more lesbians.

Nej, men på riktigt, jag vidhåller ett av mina tidigare uttalande: fantasy för barn är så mycket bättre än fantasy för vuxna. Fullt av magiska böcker och trevliga jättar och välmenande älvor och ingen våldtäkt. Yaay! Lite sorgligt att jag måste tycka så, men låt oss inte fokusera på det...

Jag såg den här filmen för några år sedan, efter att jag hört alldeles för mycket bra grejer om den vilket gjorde mig besviken. Jag minns inte så mycket från den, men boken är väldigt olik filmen, från vad jag minns. Som alltid är boken bättre, även om jag nog ska ge filmen en ny chans efter att ha läst boken.

Boken är lite långsam. Vissa delar är bara brev mellan karaktärerna, och tiden flyter på ett sätt som jag hade lite svårt att acceptera. Det mesta av ploten sker under en tid som är långt över ett år, men det kändes inte som det, det kändes som ett par veckor. "Sex månader gick och de sög" är rätt svårt att ta in.

Men den var fin. I'm always a slut for fairy tale retellings.

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: