lördag 25 april 2015

My future looks like everywhere I want to be

Är bara smått obsessed med framtiden just nu. Och nej, inte på ett coolt sätt. Jag sitter inte inne på Wikipedia och läser på om möjligheterna för att vi får flygande bilar inom de senaste åren, undrar över var fan mina hooverboards är eller hur lång tid vi har kvar innan solen expanderar och slukar jorden (7,5 miljarder år enligt wikipedia: läs mer om jordens framtid på artikeln om Future of the Earth).

Nej, jag snackar om min egen jävla framtid. Snart, såååå snart, tar jag min mastersexamen och efter det ska jag skaffa mig ett riktigt jobb och lämna universitet bakom mig. About fucking time: jag har pluggat där sedan 2009, efter ett års ledighet efter gymnasiet. Naturvetenskapligt basår, kandidatexamen i biogeovetenskap, och nu avslutar jag med en master i GIS, om allt går som det ska. Det är lite för många år av plugg, och som jag nämnt tidigare har jag varit rejält skoltrött den senaste tiden.

Nu är jag inte såå skoltrött, för det jag gör i skolan är väldigt spännande, men jag är väldigt ... framtidssjuk??? Har framtidslängtan? Vad man nu säger. Fråga folk som umgås med mig hur ofta jag pratar om "när jag har ett heltidsjobb och inte behöver bekymra mig om pengar" och inse sedan att gångerna jag pratar om det är en bråkdel av gångerna jag tänker på det.

Alltså, ok, man ska inte bara drömma om framtiden, man måste leva i nuet, och på ett sätt gör jag det. Jag har ett otroooooligt chill schema just nu för jag gör minimalt med skolarbete varje dag (40 timmar i veckan? TROLOLOOLOLOLOOL nej), vilket gör att jag kan lägga tid på massa andra saker jag gillar. Skriva. Springa. Läsa. Jag har till och med börjat lära mig att rita, vilket går sådär men är kul. På det sättet lever jag i nuet.

Men på ett annat sätt ser jag så jävla mycket fram emot att få ett jobb, gärna ett heltidsjobb inom GIS som jag är utbildad till (gärna med miljöinriktning: om någon läser det här och ba "fan jag skulle vilja anställa någon som kan GIS, gillar miljö, och kan berätta spännande fakta om Ninja Warrior" så är det bara att lämna en kommentar), och typ ... tjäna pengar??? Jag har levt på enbart CSN väldigt länge nu, och drömmer typ om den dag jag kan få ut 13,000 efter skatt ... vilket ärligt talat verkar vara en rätt låg lön för någon med min utbildning. Men i mina öron låter det som en förmögenhet.

Tro mig, Chriss var här i veckan, och våra konversationer har handlat om typ tre saker: Sasuke (no shit!?), hur skönt det är att inte vara tonåringar, och hur mycket vi vill ha jobb så att man kan typ köpa grejer man vill ha utan att spräcka sin budget. Och också lite för att vi båda faktiskt har utbildat oss till saker vi gillar och inte skulle ha något emot att jobba, förstås. Ärligt talat skulle ett heltidsjobb vara bra för mig, för mina sovrutiner är under all kritik just nu ...

Jaja. Det är bara några månader till. Jag söker jobb redan nu och drömmen är att få någonting lagom till examen, kanske till och med ha sådan tur att jag inte behöver jobba med pappa i år??? Det vore ju någonting. Typ det ultimata beviset på att jag är vuxen.

Snart så ... snaaart.

True story.

Inga kommentarer: