lördag 15 oktober 2011

Mestadels svammel och Zooey-hat: enjoy!

Uppenbarligen är jag lite efter, för jag har ju upptäckt memet (OMG, uttalade ni det som me-me? JÄVLA NOOOOBS, alla vet ju att det är meeeem som är det rätta uttalet. Stick från min blogg, uuuuhhh.........) "Idiot Nerd Girl". Det är ganska lättförklarat, men här får ni ett par exempel:

Källa på de här: memegenerator
Källa på de: Idiot Nerd Girl-tumblr
De här de som jag tycker är... träffande? Saker jag stör mig på helt enkelt, eller snarare kan tycka är lite fjantigt. Och jag menar, vi har alla grejer vi stör oss på när andra gör, det behöver inte vara för att man är en hipster som hatar andra som inte är lika "true" som en själv. Ibland är folk helt enkelt bara irriterande.

Men hela det här memet stör mig, även om jag kan tycka att det är roligt ibland. För jag ser den här jävla hipster-nörd-attityden ÖVERALLT nu, och det börjar bli så jävla störande. Man måste vara en äkta nörd, dvs socially awkward ("OMG! SOCIALLY AWKWARD PENGUIN BARA SKRIVER MITT LIV LIKSOM, LOLOLOL!"), klä sig i manchesterbyxor och en illasittande t-shirt, ha varit mobbad i högstadiet/gymnaiset/high school, och så vidare. Bla bla bla.

Sure, absolut, annars är man inte äkta. Är du blond, har stora bröst, fick ligga innan du var 33? Vem bryr sig om att du kan utmana George Lucas på en Star Wars-trivia-duell, du är ändå en jävla idiot nerd girl som tror att du är något.

För som vi alla vet att ju nördar något som alla vill vara. Right? Right? Näääe.

Vem bryr sig om huruvida du också sett alla avsnitt av alla Star Trek-serier.
Alltså iew, smink?
Wait what? Så Barnet Stinston är nördars nörd då eller?
Grejen är såhär... att det här gäller bara tjejer. Killar förväntas spela TV-spel, oavsett om de också sportar, fixar håret, är snygga, går på krogen, osv, osv, det är normalt för killar att också ha en x-box eller en PS3a hemma som de spelar på en lat söndag. Det gör dem inte till fake ass gamer guys, eller idiot nerd boys (är din favoritfilm Star Wars och du älskar att hänga på gymmet? ROCK ON, BRO!), för sånt kan ju inte gälla killar.

Visst, tjejer spelar bara TV-spel för att få manlig uppmärksamhet, sure, sure. Fake ass gamer girls måste hela tiden tala om att de spelar TV-spel och det är därför vi hatar dem. Faktiskt. I swear. En genuin tjej som gillar typ Star Wars skulle aldrig få skit för det.

Källa: Teamsugar.com
SLUUUUUUUT. Jag menar, seriöst, vem tror hon att hon lurar? Okej att hon sagt att hon gillar Star Wars och sådär, men vi vet alla att Megan Fox är ett jävla våp. Har ni sett hur hon sexar runt i Transformers liksom? Nee, go to hell, idiot nerd girl (okej, seriöst nu: jag vet att Megan Fox sagt en del dryga saker om att hon, till skillnad från andra nördtjejer, är snygg, och det var ju tråkigt, men min poäng är i alla fall det mesta jag ser nu är att hon får skit för att hon är så slampig).

Och det här tar mig då till vad jag utlovade igår: varför internet borde hata Zooey Deschanel mer. Zooey gör fucking ALLT det här, men det enda man hör om henne är hur söt och fin hon är. Nej, Zooey kanske inte är en "nörd" i ordets rätta bemärkelse (Zooey är en Manic Pixie Dream Girl, för er som missat det), men alltså... Zooeys nya serie "The New Girl" (eller som jag tror arbetsnamnet var: "Zooeys liv")? "Tjej flyttar in med ett gäng killar efter att ha gjort slut med sin pojkvän"? Det är Zooey, det kommer inte vara så att hon ligger med alla de nya killarna och sen blir ihop med sitt ex (OMG, Zooey skulle aldrig göra något sånt! Zooey är perfekt! Zooey är en total oslampa!!! OKEJ! ALLA TJEJER SKA VARA SOM ZOOEY! ZOOEY! ZOOEY! ZOOOEEEEYYY!"). Nej, Zooey kommer quirka omkring och vara speciell, 'cause that's what she does.

Vänta lite nu... den enda tjejen omgiven av massa killar? Quirky beteende? Stylad, "snygg" (det finns inte sitationstecken stora nog för att beskriva hur ironiskt jag använder det där) tjej? Som hela tiden måste påminna oss om hur speciell hon är? Hur olik hon är andra tjejer? Det känns inte bekant alls...

Vad jag inte fattar är, om vi nu ska ha idiot nerd girl och fake ass gamer girls för att de är speciella och vägrar vara fula nördar - VARFÖR HATAR INTERNET INTE ZOOEY DESCHANEL MER!?

True story.

2 kommentarer:

hanna sa...

Du vet hur mycket jag älskar den här posten. Du vet det va? Min puls ökade bara jag läste rubriken och ordet Zooey-hat ingick.

Jag kan verkligen störa mig på folk som bara "åh jag är en sådan nöööörd jag har sett alla Harry Potter-filmer två gånger och jag kan spela SingStar i två timmar!!" för då blir man liksom lite sådär "really??? nörd? VET du vad nörd betyder?" men samtidigt stör jag mig också på elitnördandet, att om man liksom bara skulle våga använda smink eller bry sig om sitt utseende samtidigt som man älskar något jävligt nördigt så är man en poser. Och jag håller med dig i din genustolkning. Tjejer måste liksom vara extrema åt ett håll, antingen nördiga quirks som Zooey eller slampiga ytliga Jersey Shore-tittande slampor. Man kan liksom inte vara mångfacetterad som tjej. Man kan inte liksom vara partybrud i höga klackar som dessutom råkar älska fantasyböcker, för som tjej finns det så begränsade roller att välja på, medan killar förväntas gilla sport, action och tvspel.

Synd att Megan sagt sjukt dryga grejer om det, för hon har sagt så sjukt mycket andra vettiga grejer om genus och populärkultur. Sjukt smart verkar hon. Fast det går ju inte, för hon har ju stora bröst, så det måste ju vara en fejkhjärna hon har.

Och avslutningsvis vill jag bara tillägga:
HATA ZOOEY!

Ell sa...

HAHAHAH, inlägget skrevs nästan för dig. X)

Jo, men alla ämnen av nördande har ju sina egna elitister och saker man stör sig på, så är det ju, och det är okej. Men fan ALLA klagar på tjejnördar oavsett vad de gillar bara för att de är tjejer, och det är den attityden som stör mig. Och det gäller ALLA aspekter av nördande, hur många TV-spel man klarat, hur många böcker man läst, vad för kille man blir ihop med, osv, osv. Då har det gått lite för långt med klagandet liksom...

Helt ärligt har jag ingen källa på att hon sagt det: jag läste någon annan som refererade det, så det är mycket möjligt att hon sa något helt annat som feltolkades. Jag gillar henne ändå!

EVIGT HAT ÅT ZOOEY!