onsdag 1 september 2010

Biogeovetare

Än en gång har jag gjort den där grejen där jag tror att jag berättat saker för folk, och så visar det sig att jag inte har det. Heh. Eller så har jag det, men det kanske inte gör någonting om jag gör det igen tänker jag.

Jag har alltså börjat plugga biogeovetenskap (och äntligen lärt mig vad det heter!). Jag har gått runt och sagt till folk att det är som en kombination av biologi och geologi, men det visade sig att det var en kombo av biologi och geovetenskap, som i sin tur är en kombination av geografi och geologi. Om man ska dra det kortfattat.

Nästa fråga alla ställer oavsett vad man pluggar är "vad kan man bli när man pluggat det då?", och lyckligtvis hade jag en föreläsning om just det igår, så nu kan jag äntligen svara något vettigt på det (I know, asbra!). Man jobbar med miljöfrågor, framför allt typ naturvård och grejer. De flesta verkar gå vidare till olika myndigheter, men jag hoppas att jag kan få jobba med typ WWF eller Greenpeace i framtiden.

I vilket fall som helst verkar det som att det kommer att bli skitkul att plugga! Förutom att jag utbildningen verkar rolig så åker man dessutom på sammanlagt nio fältkurser under tiden! Fett nice bara. Den första är nu på måndag, fast den är mest för att man ska lära känna alla i klassen. Ändå, några av dem är på flera veckor liksom, craazy.

Anyway, nu vet ni vad jag ska syssla med de kommande åren. De kommande timmarna ska jag chilla lite, innan jag måste dra vidare mot jobbet. Woho!

True story.

EDIT: Det enda dåliga är att jag måste ge upp min dröm om att plugga utomlands. Tråkigt, men så är det. Kanske om jag pluggar vidare så går det, eller så får jag helt enkelt åka till Australien och jobba. :D

4 kommentarer:

Chriss The Ninja Pirate sa...

Men det låter ju faktiskt jättekul och perfekt för dig! :D

Linnea sa...

Ah awesome!! :D

Anonym sa...

Det låter stört kul! jag börjar tveka och spekulera kring hur jag vill ha det i framtiden, men blir inte klok på något. Har sedan två år tillbaka (extra mycket sista halvåret) varit intresserad och naturen och miljöfrågor, men vad jag studerar vidare till återstår att se. Du får mig dock att se ännu en möjlighet! :D awesome

Ell sa...

Chriss: Det är det! :D Eller det känns så i alla fall! :D

Linnea: Jaa!

Vickan: Alltså det hjälper inte ens att vara säker. Jag började ju basåret för att gå miljövetenskap, men så fort jag hörde talas om den här utbildningen så insåg jag ju att det var den jag skulle gå. Så det är bara att hålla ögonen öppna - man vet aldrig när man hittar det som är rätt för en! :D