söndag 29 juni 2008

Fem nya regler för att äta

No more sushi for yooouu!Eftersom jag mer eller mindre ÅT upp min förra lön (okej, SL-kort och biljetter till Trams kostade också, men det var nog så att mer än hälften gick till mat) och fick väldigt väldigt väldigt lite från Greenpeace nu sist har jag insett att jag måste styra upp min matvanor lite. Och bästa sättet att göra det verkar vara genom lite regler, så det får bli följande:

1. Ingen mer jävla sushi! Sushi är gott - men dyrt. Därför får jag bara äta sushi en gång i veckan nu (jag kan äta sushi tre dagar i rad annars) och bara om det är billigt.

2. Finns det Subway BLIR det Subway. Subway är nog så billigt som det blir, så därför är det bra att äta där när jag har chansen.

3. Ingen frukost. Jag köper lätt frukost för trettio spänn varje dag, vilket är gott, men inte hållbart. Jag måste göra något åt det, så frukost får jag bara köpa när jag dagen innan åt för mindre än femtio spänn. Det är en riktigt bra regel. Hoppas på mycket frukost på jobbet nu.

4. Middag hemma. Jag bor hemma, jag måste utnyttja det nu. Jag måste sluta käka i stan om jag ska hem strax efter det, och bara göra det om jag inte kommer komma hem på så pass många timmar att jag kommer bli jobbigt hemma.

5. Ehm... jag har ingen femte. Den borde vara något i stil med "ät inte för mer än såhär mycket om dagen" - problemet är att som vegetarian och bojkottare av typ McDonalds är det svårt att käka vettigt. Det blir mycket sushi, subway, och såklart falafelrullar. Jättebra, men jaja.

Jag kommer inte klara mig på pengarna jag fick, det vet jag redan. Jag kommer antagligen behöva tömma mitt sparkonto för jag måste köpa månadskort är så galet sugna på ett par nya skor att jag dör. Men det här är ett försök. Jag håller det tills budgeten spricker och ser hur det går ("budget är till för att krossas", som det heter på jobbet).

Anyway... jag behöver nog någon sorts straff ifall jag bryter det här, för annars håller jag det aldrig. Tro mig, jag känner mig själv. Så någon som har en idé? Annars tänker jag själv och då blir det säkert något mesigt. Hmm...

That's enough of that shit.

1 kommentar:

Chriss sa...

Jag ska försöka komma på ett bra straff...