onsdag 2 augusti 2006

För jag har storstadskontroll

Gissa vem som är hemma från Holland och Tyskland? Rätt, moi! Och jag är vid liv och utan några bestående men känns det som, något som är ett smärre under med tanke på hur min familj kan vara. Jag menar, har ni någon gång vaknat av att er lillasyster försöker sno ert täcke, och hävdar att det är hennes, när ni är säkra på att det är ert? (Vilket det såklart var också, eftersom Lillasystern i fråga låg på sitt täcke) Eller har ni hållits uppe i flera timmar för att er lillasyster måste sova i samma säng som du, och lillebrorsan i sängen bredvid envisas med att skrämma livet ur henne varje gång rummet släcks? Eller har ni kanske varit på väg att få ett sammanbrott för att er bror högt och tydligt sjunger "jag dampar aldrig nykter, inte en chans, att jag dampar nykter!" när det är väääldigt uppenbart att det är det han gör?

Well, om det aldrig hänt er, då har ni inte varit på semester med min familj. Och ni har definitivt inte delat rum med mina syskon: fatta hur lycklig jag blev när jag fick veta att jag skulle få ett eget rum i Holland. Tyvärr var vi bara där två nätter, så det fick jag inte ut alltför mycket av, så resten av tiden fick dela med syskonen. Men jag tror ärligt talat att bilresorna var värst, i alla fall de gånger då alla bara bråkade och grejer. Utan tvekan var samtalet som vi hade sista biten innan vi kom hem på riktigt det som gjorde slutet på semestern helt värdelöst, pappa höll värsta familjekonferensen alá seriöst samtal om att vi är bortskämda och måste hjälpa till mer hemma, och typ "det är inte så lätt att bli författare, så det kommer du aldrig bli, det ska du ha klart för dig" (kommer från någon som aldrig läst mina berättelser, alltså). Taktiskt att ha i bilen, fanns ju verkligen ingenstans att fly heller. Yay. -_-

Men, men, bortsett från vissa saker, typ familjen, så var det en ganska trevligt semester. Jag menar, jag gillar storstäder, så det var inte helt fel att få se några till, även om jag inte kan bestämma mig för vilken jag gillar bäst. De hade båda sina för- och nackdelar så att säga...

Amsterdam var fint med kanaler överallt, men kändes inte särskilt stort (jag var ju inte runt så mycket i staden, det blev bara en dag), och ändå ganska likt Stockholm (vilket visserligen inte är något dåligt). Folk var sjukt trevliga där också, en snubbe kom spontant fram och frågade om vi var vilse (det var vi inte), och när jag och min bror började fundera över "xxx" som stod över precis HELA staden och jag gick in i en bokhandel för att fråga om det, så svarade hon som jobbade där först att det var stadens symbol, och sen tog hon med mig till butiken bredvid för att leta rätt på betydelsen på dem. Där inne började hon och ägaren till den butiken prata om betydelsen, och helt plötsligt dyker det upp ett gäng kunder och börjar prata med dem, för att försöka komma ihåg betydelsen. Tyvärr kunde de bara två av dem, och hon som jag pratade med kunde inte översätta dem till engelska, men ändå. Trevliga holländare, trevlig stad, och ett språk som var löjligt enkelt att läsa.

Berlin var inte lika fint, ärligt talat är det en sjukt ful stad. Alla hus är jättefula, och om det någon gång dyker upp något som är snyggt är omgivningen så ful att det inte spelar någon roll, det är ser fult ut ändå. Undantaget är Sonycenter som är sjukt coolt, och där det dessutom finns ett filmmuseum (yes, jag tvingade min familj att gå dit, mer om det i TV-bloggen) i en fantastisk glasbyggnad (och en glashiss! :O). Problemet är att nästan ingen pratar engelska, och att seriöst allting är dubbat. Jag menar, vi har alla hört ryktena om att tyskar dubbar allt, men jag förstod seriöst inte innebörden av "allt" förrän jag varit där. Det är hemskt, och ännu värre blir det när man måste göra sig förstådd på svyska, eftersom ingen i familjen kan särskilt bra tyska (förutom min mor, men hon har inte pratat det på 20 år). Men Berlin är ändå stort, det är mycket folk, och har allt det där som man vill att en storstad ska ha, så jag kan verkligen inte låta bli att gilla den (jag ska åka tillbaka dit någon gång, utan familj, med mycket pengar, och ha kul).

Därför tänker jag faktiskt inte säga vilken av dem som var bäst, men Berlin får väl pris som mest intressanta, antar jag. Båda har dock en stor nackdel, det finns nämligen inte ett enda 7-eleven där, alls (faktum är att det verkar som att det bara är Sverige, Danmark och Norge som har 7-eleven i hela Europa), vilket gör mitt liv betydligt svårare. Jag behöver 7-eleven, lyckligtvis kan jag nog ta det lugnt när jag flyttar till USA - där lär det finnas nästan för mycket.

Apropå USA så träffade jag på ett gäng amerikanska baseballspelare på hotellet i Amsterdam också, som var väldigt roliga att snacka med (är mkt stolt över att jag gjorde mig förstådd så bra, det var tom en engelsk tjej som sa "that explains why you speak such good english!" när jag sa att jag var från Sverige ^^). Lisa kom och sa saker som "glöm inte bort Martin nu, bara" med jämna mellanrum, men eftersom hon sa det på svenska förstod de ändå inte. ;) Men det var ganska kul, de typ frågade om vi hade god choklad i Sverige (de måste ha syftat på Marabou), och så höll de på och gjorde massa konstiga saker i poolen (en av dem kunde typ härma en delfin, det såg askul ut!). Å andra sidan var alla typ yngre än mig, så... :P

Nu har jag nog andra saker jag ska göra, typ plugga matte och sånt skoj (ja, ja, Martin kommer hit och hjälper mig sen, så det är väl inte så synd om mig, egentligen). Borde egentligen lägga över massa musik på min MP3 så att jag kan lyssna, men orkar inte. Får väl dra igång en GT-konstert på PS2an eller nåt...

That's enough of that shit.

Dagens ^^
"I’m a believer, I couldn’t leave her if I tried!", gjorde mig glad. :)

Dagens -_-
Alltså, på ett sätt vill jag ha lite kallare väder så att jag kan ha andra kläder, men samtidigt vill jag bli ännu brunare innan skolan börjar. Mitt liv är så svårt.

Dagens <3
Jag har beställt shoppingkassar från Knapp.nu/andrasaker som borde dyka upp om en vecka. En svart utan tryck, och en vit med Clintan på som jag ska skriva och trycka lite själv på. Bilder kommer när jag fixat klart dem. ;)

Dagens >_<
Jag vill inte plugga matte. Jag vill ha provet gjort.

Dagens :)
Jimmy Eat World och Counting Crows är faktiskt mkt bra band.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag har ju också varit i berlin nyss!!!! kom till malmö därifrån igår

Ell sa...

Jag vet! Jag läste det, och typ "OMG!", men då hade jag redan kommit hem! :(

Anonym sa...

jag gillade också berlin bäst (och jag var i leipzig, dresden, prag, berlin och rostock), det var en fulsnygg stad på någotsätt. den levde tyckte jag och vår guide berättade att det kom många unga konstärer, skådespelere, designers och författare till berlin nu, och det tyckte jag verkade spännande.
såg du muren något? den bevarade delen alltså, east side gallery, den var ju fett snygg! jag ska lätt åka till berlin igen, jag blev kär i staden.

Ell sa...

Ja, fulsnygg var den verkligen. Vissa hus var jättefina, och andra var typ hur skumma som helst. Det var charmigt.
Det lät fett spännande faktiskt! Synd att man inte är där längre...
Näää, vi såg inte det, visste inte ens att det fanns nåt sånt. :S Lite dumt, det hade varit coolt att se, men vi var iaf vid Checkpoint Charlie, så lite såg man ju!
Haha, jag med! Jag vill vara där längre!