söndag 21 juni 2015

Sommarens novelltävlingar

Hanna frågade om var jag hittar alla novelltävlingar jag är med i, så här kommer några snabba tips:

Tidningen Skriva har novelltävlingar varannan månad, med maxgräns på 4,000 tecken vilket blir typ en och en halv sida. Mkt bra för att hålla igång vanan att skriva noveller då och då, och att spåna runt olika teman. Vinnaren av senaste tävlingen med tema "Djuret" bör presenteras snart.

parsley, som är moderator på Skrivlust.ifokus.se söker över webben med ljus och lykta för att hitta allt möjligt relaterat till skrivande, och tipsar ofta om olika tävlingar hon hittar. Där hittade jag bl a novelltävlingen jag vann förra veckan.

Eva Ullerud, som ligger bakom Skrivarlyan, har en flik med en lång lista av novelltävlingar sorterad under deadline. Där kan man hitta alla möjliga tävlingar, vissa mer eller mindre relevanta för en själv.

För tillfället spånar jag på noveller inför följande tävlingar:

Hoi Förlag tillsammans med MyStoryTours har en tävling på tema "Efter demonstrationen" som ska utspela sig någonstans där MyStoryTours har täckning så att läsaren kan läsa novellen och se området där den utspelar sig. Mkt roligt! Deadline är 15 augusti.

Novellmästarna hostar Fantastiknovelltävlingen. Förstapris är 1000 kr, och utöver det får man en årsprenumeration på Tidningen Skriva och en novellantologi. Nice! Deadline är 31 augusti: gott om tid.

Fantastikportalen har OCKSÅ en novelltävling med tema Fantastik, dvs fantasy. Priset här är medverkan i en antologi OCH ett presentkort på SF-bokhandeln. SWEEET. Deadline här är 31 juli, så man har iaf en hel månad på sig att få ner nåt på papper.

Till sist så har Hemmets en novelltävling med hyffsat fritt tema där man kan vinna 10,000 kr och en resa till bokmässan i Göteborg. Det vore ju inte helt fel, så det gäller att få ihop någonting innan deadline den 15 augusti. Men då har man ju hela sommaren på sig att skriva, och det ska väl inte vara några problem.

Det är vad som finns på skrivarhorisonten just nu! Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska skriva till alla tävlingar (fast fantasynovellen jag skrev i helgen ska definitivt iväg till nån av dem!), men jag oroar mig inte. "Mod" kom jag på bara en vecka eller så innan deadline, och det gick ju uppenbarligen bra för den!

True story.

Inga kommentarer: