lördag 20 juni 2015

Flow

Jag har haft så absurt mycket att göra den här månaden. Det har varit jobb, redovisningar, lopp, uttagningar, jobbintervjuer ... pretty much allt man kan tänka sig. Det har på ett sätt varit nice efter så många månader då jag typ inte gjort någonting (mer än lite skolarbete), men det har varit utmattande också. Jag behöver ofta en hel del tid att ladda mina sociala batterier. Jag menar, jag har inte städat sen typ första veckan i juni, och det är ganska extremt för mig.

Skrivandet har förstås stått tillbaka. Jag har försökt delta i "sit the fuck down and write" på tumblr, som går ut på att skriva i tio minuter varje dag, men jag har fan inte orkat! Det har gått flera dagar utan att ett ord skrivits eller att minsta lilla redigering gjorts, vilket också är rätt extremt för mig, som skrivit nästan varje dag resten av året i alla fall. Det har prioriterats bort, vilket är rimligt, men ändå tråkigt.

Därför har det varit så skönt att åka ut till landet två dagar över midsommar. På vägen ut fick jag en idé till en novell, så det enda jag gjorde igår var att läsa i Jurtjyrkogården, ta fikapauser, och sedan skrev jag ungefär halva novellen. Idag har jag avslutat den, vilket innebär att jag fått ur mig 6,000 ord den här helgen. Inte amazing, med tanke på vad jag brukar klara under NaNO, men åh så mycket bättre än resten av månaden.

Plus att jag hade sånt flow. Jag visste kanske inte exakt hur storyn skulle sluta när jag började skriva i imorse, men jag har hela tiden vetat var scenen jag skrev var på väg, och jag har liksom suttit ner och bara låtit fingrarna flöda fram i tusentals ord. Inga pauser, förutom för fika och lunch, och det var så länge sedan någonting sådant hände.

Nu är jag klar (vilket var viktigt: novellen är en midsommarnovell som utspelar sig i Sörmland, så SJÄLVKLART måste den skrivas under midsommar i Sörmland), och kan spendera resten av dagen med att läsa. Jag behövde verkligen en sådan här helg, för nu blir det nog inte mycket mer skrivet på en vecka eller två.

True story.

Inga kommentarer: