måndag 5 januari 2015

Låt mig fatta mig kort (eller inte)

Tänkte att jag skulle skriva nåt om mitt skrivande, sen tänkte jag typ "men vem fan bryr sig?" innan jag återgick till "it's my blog and I'll write what I want to". Ibland läser man ju folks bloggar mest för att känna sig bättre än folk (hellu, Ell heter jag, jag är en hemsk människa), så ibland blir jag orolig över att folk kanske läser min blogg av samma anledningar. Sedan minns jag att ingen läser min blogg, OCH att om folk nu gör det får jag väl för fan bjuda på mig själv.

Eftersom jag bevisat för mig själv att jag kan skriva OCH redigera förra året tänkte jag försöka utmana mig själv att skriva lite noveller i år. Förra året började jag helt random göra det i oktober någon gång, efter att ha bestämt flera år tidigare att korta berättelser såååå inte var för mig. Shows what I know.

Alltså, tio noveller är egentligen jättelite, de kan ju för fan vara typ två sidor långa, men ändå satt jag där för någon dag sedan och bara "det där kommer jag ju aldrig lyckas med, det är ju jättejobbigt". Det är lättare att skriva noveller om jag har något syfte med dem, eller ett tema att utgå från, vilket man ju oftast har i skrivartävlingar, men de enda jag kände till (typ den i senaste numret av Skriva) hade så tråkiga teman att jag hade noll inspiration.

Tills igår, plötsligt, då en idé kom till mig. Jag orkade inte skriva ner den på en gång, så jag funderade på den under kvällen och såg verkligen fram emot att skriva den under typ hela dagen idag. När jag väl gjorde det kunde jag inte sluta, vilket iofs inte är superimponerande eftersom den blev typ 600 ord. Och är rätt klyschig, men äsch, jag gillade den.

Plus att det var ett nytt sätt att skriva på. Två av novellerna jag skrev förra året skrev jag under en föreläsning när jag inte hade något bättre för mig (vadå? Skulle jag lyssna och anteckna på en föreläsning? Nä, dra åt skogen), två lite längre skrev jag på lite då och då under några dagar utan någon vidare plan. Här visste jag exakt allt som skulle hända, njöt lite av känslan av att vara inspirerad en dag, OCH blev nöjd med resultatet.

Den lär väl inte vinna några priser, men ibland är det iaf skönt att bara få något gjort.

True story.

Inga kommentarer: