onsdag 16 maj 2012

"Pratar ni om Hulken nu igen?"

Ungefär här insåg Hulken att hennes vadarstövlar läckte.
Egentligen skulle jag lägga ut en bild där vi såg lite seriösa ut, men det ville inte min mailgrej, sååå det blev en bild på Hulken (aka Matilda) och Captain America (aka Joachim) när de vandrar omkring i en sjö (som jag tror heter Likstammen: sexigt namn) i vadarstövlar. Saker man gör i naturen! (Övriga Avengers är jag = Iron Man, Erika =Thor, Anneli = Agent Coulson, och vår handledare = Nick Fury. Ifall ni undrade...)

Vi kom hit till Tovetorp igår, men det känns som mycket längre sen. Vi har spenderat typ båda dagarna med att hänga vid Torpesta kvarn där vi ska göra vårt arbete. Kvarnen har bland annat varit med i Rasmus på luffen och Alla vi barn i Bullerbyn, så det är ballt.

Igår mätte vi hur lång den var (typ exakt 360 meter), och idag har vi hoppat runt och kollat strömhastighet och biodiversitet på 11 mätpunkter i bäcken. I princip innebär det här att vi hoppar runt i bäcken och plaskar, så det känns typ som att vara på dagis igen. Men det är ju så det ska vara på exkursioner!

Idag gav vi oss ut på Will Ferrell-jakt igen: den här gången beväpnad med en faktisk adress - så vi hittade dit! Asballt. Har alltså backat in på Will Ferrells uppfart! Hoho. Sign, Svenska kändisresor.

Nu sitter vi mest och snackar skit. Några gick på bäversafari (bäver =/= vagina), men vi andra sitter och hänger. Utom några mesar som gått och lagt sig...

Dagens fakta (hallå, det är ju exkursion!): för typ femtio år sedan försökte man para människor och schimpanser och skapa humanzees. Det lyckades inte (ehhh, näe, det här är inte relevant för våra undersökningar, det är bara något jag just lärde mig).

True story.

2 kommentarer:

Li sa...

Hahhaa LIkstammen heter en sjö nära Tystberga...

Ell sa...

Ja, men vi är rätt nära Tystberga. :P