onsdag 2 maj 2012

Dag 20 – Favoritbok: romantisk

Alltså jag vet inte riktigt om man ska tolka det här som romantiska böcker eller böcker från romantiken. Inte för att det spelar någon roll, eftersom jag inte gillar någon av dem. Typ... Eat pray love då eller? Är det en romantisk bok?

Efter att ha konsulterat Wikipedia har jag kommit fram till att det finns en bok jag gillar som borde anses tillhöra romantiken, så jag väljer helt enkelt den idag, och om jag råkar ha tänkt fel så fuck you.

Bildkälla: http://ia600804.us.archive.org/
Jag tänker liksom anta att de flesta vet på ett ungefär vad De tre musketörerna handlar om (och om ni inte gör det kan ni ju ta och se någon av filmerna, gärna The Three Musketeers och The Four Musketeers från 1974, eftersom de följer boken väldigt bra, eller - and this is just a suggestion - faktiskt läsa den), eftersom det ändå är en jävligt känd bok som filmatiserats ett antal gånger (med mer eller mindre lyckade resultat). Och som, självklart, finns att se som awesome rockmusikal på Stockholm statsteater i typ ett halvår till.

Jag gillar boken av massa anledningar. Det finns stycken i den som jag tycker är helt underbart skrivna (jag skulle citera något om inte Trams lånat min bok), samtidigt som jag tycker att handlingen är fett spännande, och att hela grejen är so over the top. Det är därför den gör sig så bra som film, I guess. Man drar på sig en mantel och lite andra kläder och plötsligt kan ingen känna igen en längre: sånt som aldrig skulle fungera i verkligheten, men det gör det i den här versionen av verkligheten.

Plus att musketörerna är ändå så jävla nice som karaktärer. En av mina favoritdelar är när de behöver få tag på pengar till nya rustningar eller vad det är, och Athos lägger sig i sin säng och säger att han minsann inte tänker resa sig därifrån förrän problemet är löst - och det kommer att lösas, det är han säker på. De andra ger sig ut och lyckas på olika sätt få tag på pengar, som de såklart delar mellan sig, och Athos säger att var det inte precis vad han förutsa? Sjukt dryg, men det är helt underbart.

True story.

Inga kommentarer: