tisdag 5 januari 2016

Review: Bag of Bones

Bag of Bones Bag of Bones by Stephen King
My rating: 3 of 5 stars

Inte en av Kings bästa. Den är vääääldigt ojämnt, vilket är störande, för det betyder att när den är bra så är den riktigt riktigt bra, men när den inte är den så är den ... bla, liksom. Den gjorde liksom inget för mig under de delarna.

Den början riktigt segt. Fråga mig inte ens vad som händer de första 100 sidorna, för jag vet inte, förutom att vi fick lite bakgrund till hur frun dog, resten var så fullt av drömsekvenser och sån skit och jag hatar verkligen drömsekvenser. Jag skumläser dem, vilket gör att jag hade svårt för att hänga med, för de var ganska viktiga.

Men ändå, jag fattade liksom aldrig vart ploten var på väg, vilket jag gillade. Jag satt hela tiden och ba "men det är ju jättemånga sidor kvar, vad ska hända?", även lyckades boken pågå i 520 sidor utan att den kändes för lång (förutom drömsekvenserna, förstås).

Jag gillade att slutet inte var jättekonstigt eller dåligt heller, som det ibland är i Kings böcker. Det levererade vad boken byggt upp till under hela romanen, istället för att det skulle komma någon konstig twist som bara inte passade in.

Fast de sista sidorna var lite konstiga: om hur huvudpersonen kände för alla brutala dödsfall han skrivit om i sina böcker, efter att han nu stött på våldsamma dödsfall i verkliga livet. Jag vet inte (spoilers nu!), men det kändes konstigt att klaga på hur hemskt det är att skriva detaljerade och grafiska dödsscener efter att vi just fått en lång och detaljerad beskrivning av våldtäkten och mordet på en svart kvinna där texten var full av slurs. Jag förstår att karaktären kanske inte är en reflektion av författaren, men å andra sidan ...

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: